Foto: pusta
Tento recept prezentovala pred niekoľkými rokmi na TV paprika židovská kuchárka Judith Stahl. Podľa pravidiel Kašrutu ho nemožno síce nazvať kosher receptom, pretože podľa Zobraziť celý popisTento recept prezentovala pred niekoľkými rokmi na TV paprika židovská kuchárka Judith Stahl. Podľa pravidiel Kašrutu ho nemožno síce nazvať kosher receptom, pretože podľa nich sa nesmie kombinovať mäsité jedlo s mliečnymi produktmi, ale svedčí pri veľkej popularite tohoto receptu práve medzi židmi o tom, že židovská kuchyňa sa modernizuje a preberá aj mediteránske vplyvy, napriek tomu recept zostáva židovský. Toto vynikajúce jedlo Vám posúvam v pôvodnej podobe.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
500 g (alebo hovädzie, morčacie, kuracie) |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
200 - 300 ml (hustý jogurt) |
|
100 g (Parmigiano Reggiano/ Grana Padano/ Pecorino Romano) |
|
|
|
na vymazanie zapekcej nádoby |
|
200 ml |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
podľa chuti (alebo sušená) |
|
podľa chuti (alebo sušené) |
|
podľa chuti (alebo sušený) |
|
Postup
-
1
Cukety rozkrojíme na polovicu a vydlabeme dužinu. Vydlabané cukety vložíme do zapekacej misy vymazanej maslom. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, paradajkový pretlak, dužinu z cukety a ryžu.
- 2
Pridáme soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú papriku, zalejeme vodou a dusíme do mäkka. Vychladnutú zmes pridáme k mäsu aj s vajcom. Dochutíme soľou a koreninami, pridáme bylinky a cesnak. Dobre prepracujeme a zmesou naplníme cukety. Vrch prelejeme kyslou smotanou. Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C 40 -50 minút. Posypeme na hrubo strúhaným syrom a zapečieme. Podávame ako hlavný chod so zemiakmi alebo dusenou ryžou.
- 3
V polovičnej dávke bez prílohy môžeme podávať ako predjedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
máš tu skvelé recepty na cukety, videla som ich :-)
dakujem ti.
dakujem.
dakujem.
dakujem.
kľudne ho aj kritizuj, tu si vymieňame názory a skúsenosti :-)
poteší ma, ak dáš vedieť, ako ti chutilo.
dakujem.
máš pravdu s tým hodvábom, len ich ty pekne sprav, okoštuj a poviem ti, že je to mana nebeská. židia vedia variť dobroty, to mi ver - a to nie som židovka, milujem ich vynikajúce jedlá P
také veľké cukety, no neviem :-) ale tu treba tie mladé a lahodné.
tá kombinácia je úžasná, ako to len oni vedia :-) aj dnes sa chytám na také niečo :-)
dakujem ti za peknú pochvalu.
dakujem.