Foto: jankokuchar
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si uvaríme kávu. Budeme ju potrebovať vlažnou. Pripravíme si dve misky. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky, do každej misky jednu časť. K žĺtkom pridáme 5 polievkových lyžíc práškového cukru a cukor vanilkový a dobre zamiešame a necháme rozpustiť.
- 2
Zatiaľ si pripravíme z bielkov tuhý sneh. K žĺtkom pridáme 2 balenia syra Mascarpone a zamiešame / nešlehať! /, kým sa to nespojí. Najlepšie sa šľahajú chladné v rovnako chladnej mise. Potom do hmoty pomaly vmiešame sneh, aby nesplasknul.
- 3
Vezmeme malú tortovú formu alebo inú vhodnú nádobu, v ktorej chceme pripraviť Tiramisu. Kávou piškóty len postriekame, nekúpeme ich, ako býva niekde zvykom, nepotrebujeme, aby sa premenili na blato. Mali by len získať správnu arómu. Piškóty postriekame tiež polovičnou dávkou Amaretta, odporúčam len na jednej strane, a urobíme základňu.
- 4
Na tú dáme poctivú vrstvu krému, do ktorého sme predtým zamiešali polovicu Amaretta. Pridáme ďalšiu vrstvu namočených piškót. Tak postupujeme ďalej. Posledná vrstva musí byť krém.
- 5
Povrch tiramisu posypeme kakaom, najlepšie cez sitko, posypeme tiež čokoládovými hoblinkami, ktoré sme získali nastrúhaním čokolády a dáme cez noc do chladničky. Prajem Vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som zvedava, ci skutocne zijes v Jablunove. To je na Valassku smerom ku Beskydam, nemylim sa? Tento kraj som prechodila velakrat - peso, na kole v zime na bezkach - nadhera!!! Nostalgia...
Inak chvalim tvoj sposob zivota, skoda ze uz som tak stara a dlho vydata :-))
Pozdravujem cely kraj valassky a cele Beskydy Vsacke, slezke, slovenske - vsade nadhera a spomienky nasosmrti.
Nech sa ti vydari najst tu pravu pre cely zivot.!!!
Mascarpone neni syr, ale krem, ktery se dela ze syrovych vajec. (Tomu ani para nepomuze.)
naozaj uplne ina chut ako pri nahrade natierkoveho masla so slahackou