Kráľovske tiramisu pre maškrtné jazýčky

jankokuchar - fotkajankokuchar, 5. júla 2013
20
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 lyžíc
1 sáčok
40 ks
1/2 tabuľky
3 lyžice
150 ml
500 g
100 ml
6 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme kávu. Budeme ju potrebovať vlažnou. Pripravíme si dve misky. Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky, do každej misky jednu časť. K žĺtkom pridáme 5 polievkových lyžíc práškového cukru a cukor vanilkový a dobre zamiešame a necháme rozpustiť.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme z bielkov tuhý sneh. K žĺtkom pridáme 2 balenia syra Mascarpone a zamiešame / nešlehať! /, kým sa to nespojí. Najlepšie sa šľahajú chladné v rovnako chladnej mise. Potom do hmoty pomaly vmiešame sneh, aby nesplasknul.

  3. 3

    Vezmeme malú tortovú formu alebo inú vhodnú nádobu, v ktorej chceme pripraviť Tiramisu. Kávou piškóty len postriekame, nekúpeme ich, ako býva niekde zvykom, nepotrebujeme, aby sa premenili na blato. Mali by len získať správnu arómu. Piškóty postriekame tiež polovičnou dávkou Amaretta, odporúčam len na jednej strane, a urobíme základňu.

  4. 4

    Na tú dáme poctivú vrstvu krému, do ktorého sme predtým zamiešali polovicu Amaretta. Pridáme ďalšiu vrstvu namočených piškót. Tak postupujeme ďalej. Posledná vrstva musí byť krém.

  5. 5

    Povrch tiramisu posypeme kakaom, najlepšie cez sitko, posypeme tiež čokoládovými hoblinkami, ktoré sme získali nastrúhaním čokolády a dáme cez noc do chladničky. Prajem Vám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

martamm
Musí byť naozaj vynikajúce, len mám obavy z použitia surových vajíčok, ale ináč super. :)
frezia68
Hneď by som ochutnala :-) a kto má obavy zo surových vajec,môže nahradiť vaječným likérom,šľahačkou...pekný opis postupu.
marianna76
no krásne.... tiež by som si hneď dala.... a silná talianska káva.... to by bolo.... dík za recept, tiež robievam bez vajíčok....
katica76
konecne riadne tiramisu, kde sa nesnazi nikto nahradzat nenahraditelnu (mascarpone natierkovym maslom alebo tvarohom )surovinu. Mnam
elysa
paradny zákusok, len ja mám v lete obavu zo surových vajec...
ejmepb
Výborné, vyzerá super, ja ale vajíčka miešam nad parou a je po strachu.
kuchticka
@jankokuchar , recept perfektny - klasicka tiramisu.
Som zvedava, ci skutocne zijes v Jablunove. To je na Valassku smerom ku Beskydam, nemylim sa? Tento kraj som prechodila velakrat - peso, na kole v zime na bezkach - nadhera!!! Nostalgia...
Inak chvalim tvoj sposob zivota, skoda ze uz som tak stara a dlho vydata :-))
Pozdravujem cely kraj valassky a cele Beskydy Vsacke, slezke, slovenske - vsade nadhera a spomienky nasosmrti.
Nech sa ti vydari najst tu pravu pre cely zivot.!!!
mirakl69
Italska tiramisu neni spatna, ale slovenske kolaciky jsou lepsi. Nebo original slovenske dobroty uz nikdo neumi?
Mascarpone neni syr, ale krem, ktery se dela ze syrovych vajec. (Tomu ani para nepomuze.)
maru
Mascarpone neni syr? Máš jasno :).
tiginko
parádne Tiramisu, presne takéto robievam aj ja...najlepšie! @mirakl69 urobíš najlepšie, keď si nájdeš na internete čo to o mascarpone, budeš prekvapený/á
maru
Tak u nás mala premiéra Tiramisu veľký úspech. Návšteva usúdila, že sa môžem vydávať. Čo teda nie je dobrá správa pre manžela. Budem sa asi musieť rozviesť :D.
janalad
chvalim, odskusane
naozaj uplne ina chut ako pri nahrade natierkoveho masla so slahackou
dara2112
Robim tak isto a je fantasticky .-toto je prave tiramisu ja mam recept od talianskeho sefkuchara




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia