Osviežujúce cuketové predjedlo

frezia - fotkafrezia, 21. júna 2013
Osviežujúce cuketové predjedlo
Foto: frezia

Osviezujuce,lahke predjedlo dobre padne hlavne v tychto horucich dnoch.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Cuketu pokrajame po dlzke na platky,cerstve kuriatka,alebo sampinony a redkvicku pokrajame taktiez na tenke platky. Cibulku aj s vnatou nadrobno.

  2. 2

    Na tanier poukladame platky cukety,kuriatka,redkvicku a zasypeme to cibulkou. Pridame par listkov medovky.

  3. 3

    Zalejeme citronovou stavou,pokvapkame olivovym olejom,posolime a okorenime.

Diskusia k receptu

valeri
Takéto " predjedlá " ja teraz v týchto horúčavách mávam ako hlavne jedlo, aj toto je určite dobré, ale surové hríby kuriatka ??? To sa mi nejako nezdá. Tie vypustím a nahradím, napr. tvrdým syrom.
frezia
@valeri ,hriby su zelenina,nie kazde sa daju na surovo pouzivat,ale kuriatka a sampiony ano. Tak, ako sa pouzivaju do salatov jedle kvietky,tak aj cerstve hriby. Ja by som zase nepouzila syr,akosi sa pricasto pridava do jedal.
hyacinta
Výborný recept, chutí vynikajúco, doteraz som cukety iba grilované jedla, ale stojí to za to ochutnat ich na tento sposob, super! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia