Karamelové "tiramisu" s brusnicami

mia39 - fotkamia39, 28. júna 2013
Karamelové
Foto: mia39

Mala som doma nejaké tie brusnice a dlhšiu domu som premýšľala ako ich využiť kvôli ich špecifickej trpkosti a tak mi napadla táto kombinácia. Zobraziť celý popisMala som doma nejaké tie brusnice a dlhšiu domu som premýšľala ako ich využiť kvôli ich špecifickej trpkosti a tak mi napadla táto kombinácia. Tiramisu bolo šťavnatejšie a živšie :).

8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

3 balíky
250 g
1 ks
3 ks
podľa potreby
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme "plnku". Vymiešame žĺtka s cukrom a mascarpone.Z bielkov vyšľaháme sneh. Keďže toto tiramisu má byť karamelové :), časť cukru necháme skaramelizovať na panvici. Ešte kým je karamel teplý, vmiešame doňho smotanu tak, aby sa poriadne rozpustila a nevznikli žiadne hrčky. Po vychladnutí ho primiešame ku zmesi z mascarpone a na záver zľahka vmiešame sneh.

  2. 2

    Ďalej už postupujeme v podstate klasicky, piškóty namáčame do kávy zmiešanej s amarettom, avšak na každú vrstvu piškót som najprv naniesla vrstvu rozmixovaných (prípadne popučených) brusníc, ktoré som zľahka pokvapkala medom (množstvo závisí od ich horkosti :)). Po brusniciach nasledovala karamelová "plnka".

  3. 3

    Vrstvy opakujeme a ako obvykle záverečnú posypeme kakaom. Odložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

janger
Vyborna variacia na tiramisu. Ja robim len take klasicke, ale aj toto sa mi velmi paci :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia