Foto: mia39
Mala som doma nejaké tie brusnice a dlhšiu domu som premýšľala ako ich využiť kvôli ich špecifickej trpkosti a tak mi napadla táto kombinácia. Zobraziť celý popisMala som doma nejaké tie brusnice a dlhšiu domu som premýšľala ako ich využiť kvôli ich špecifickej trpkosti a tak mi napadla táto kombinácia. Tiramisu bolo šťavnatejšie a živšie :).
porcií
príprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme "plnku". Vymiešame žĺtka s cukrom a mascarpone.Z bielkov vyšľaháme sneh. Keďže toto tiramisu má byť karamelové :), časť cukru necháme skaramelizovať na panvici. Ešte kým je karamel teplý, vmiešame doňho smotanu tak, aby sa poriadne rozpustila a nevznikli žiadne hrčky. Po vychladnutí ho primiešame ku zmesi z mascarpone a na záver zľahka vmiešame sneh.
- 2
Ďalej už postupujeme v podstate klasicky, piškóty namáčame do kávy zmiešanej s amarettom, avšak na každú vrstvu piškót som najprv naniesla vrstvu rozmixovaných (prípadne popučených) brusníc, ktoré som zľahka pokvapkala medom (množstvo závisí od ich horkosti :)). Po brusniciach nasledovala karamelová "plnka".
- 3
Vrstvy opakujeme a ako obvykle záverečnú posypeme kakaom. Odložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu