Antipasti misti

frezia - fotkafrezia, 22. júna 2013
Antipasti misti
Foto: frezia

Taketo nieco prinesieme,ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku,alebo to robime doma ako predjedlo,alebo prilohu. Je to velmi variabilne,mozete pouzit zeleninu,ktoru prave zozeniete. Mnozstva Zobraziť celý popisTaketo nieco prinesieme,ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku,alebo to robime doma ako predjedlo,alebo prilohu. Je to velmi variabilne,mozete pouzit zeleninu,ktoru prave zozeniete. Mnozstva pouzite podla toho,aku velku misu chcete urobit. Tato je 40x60 cm.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

 mozzarella




Postup

  1. 1

    Baklazan a cuketu pokrajame na kolieska asi na hrubku 1/2 cm. Rozhorucime grilovaciu panvicu a nasucho na nej opecieme baklazan a cuketu po oboch stranach. Baklazan predtym nesolit! Nikdy som ho nesolila a nebol horky. Solenim strati vsetko,preco je zdravy. Sampinony taktiez z oboch stran ogrilujeme. Mäsitu papriku cervenu a zltu dame na plech na peciaci papier a pecieme vo vyhriatej rure na 200° asi 30 minut. potom ju dame este horucu do mikrotenoveho vrecka a nechame par minut sparit. Potom ju celkom lahko osupeme. Vyberieme jadrovnik a potrhame si ju na mensie kusky. Zvyknem 1 papriku na 2-3 kusy. Z fenikla vyrezeme hlub,prekrojime ho na polovicu a pokrajame na platky. Dame ho do panvice s horucim olivovym olejom a prazime ho za prehadzovania asi 3-4 minuty.Nie pridloho,ma zostat chrumkavy. Osolime a okorenime cerstvym korenim.

  2. 2

    Mozeme grilovat roznu zeleninu,ked zozeniem baranie rozky, tiez su vyborne. Nechali sme vsetku zeleninu vychladnut a ukladame ju na misu podla vlastnej fantazie. Pridame cherry paradajky, olivy, rukolu,na ktoru nastruhame na platky pecorino, nakrajanu mozzarellu,ozdobime to cerstymi bylinkami. Mozeme pridat aj cerstve feferonky. Nakoniec to vsetko posolime,okorenime,pokvapkame olivovym olejom a tmavym balzamikovym octom.

    Antipasti misti  - obrázok 2
  3. 3

    Mozeme improvizovat podla vlastnej fantazie. Spravili sme takych mis uz vela a v kazdom rocnom obdobi.

    Antipasti misti  - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
tak ja by som Ta pozvala na grolovacku hned,za takuto dobrotu:-) a este by som Ta posadila na cestne miesto...:-)) ano,ano,ano...mne by uz okrem dobrej bagetky a oliv.oleja nic nechybalo,este ak dobre spolocnost...
frezia68
Máte dobré zvyky,veľmi pekná misa a tiež by mi ani mäso nechýbalo :-)
denyany
tečú mi slinky pri pohľade na tvoju úžasnú misu. si pozvaná na každu jednu grilovačku! a ani ja baklažán nikdy nesolím, a ani nikdy nebol horký.
tiginko
perfektný nápad, zrealizujem veru pri najbližšej grilovacej príležitosti
mracik9
Mňam,tak takéto ja veľmi rada,perfektná inšpirácia,idem pozrieť čo mám v chladničke :)),ale bez baklažánu to nie je ono.
frezia
Zabudla som do surovin napisat ten syr vcelku. Je to Stracchino,mäkky natieratelny syr,hodi sa velmi k tomuto jedlu,ale nie vsade ho dostat.
frezia
@denyany ,dakujem za pozvanie,len to mam akosi daleko.
@tiginko ,zrealizuj,urcite zoznes uspech.
@mracik ,aj bez baklazanu je to ono,skoro vsetko sa dat grilovat. Len vyskusaj.
slavka2012
Vynikajuci napad, servirovat takto spolu rozne druhy zeleniny. tiez by mi uplne stacili aj bez masa.mnam.:-).
kamk
Uzasny receptik, lubim zeleninu, k letnej grilovacke, sa mi to fakt hodi, aj ked zo zaciatku mi to prislo dost pracne, ale snad chuti o to lepsie : ))) Dakujem
frezia
@slavka2012 ,dakujem za mily komentar.
@kamk ,pracne? To sa ti len zda,das do rury papriku,hore na sporaku si zaroven grilujes zeleninu a v jednej panvici zaroven fenikel... Alebo si to pripravis den predtym,aj tak to musi vychladnut a na druhy den si to poukladas na misu.
@izabella929 ,dakujem.
afataga
velika dobrota a velika nadhera, super inspiracia na leto
slavka2012
@frezia , vcera na veceru pre navstevu som podavala antipasti misti inspirovane Tvojim receptom, akurat baklazany som pripravida podla receptu @lusinkab a na grilovane sampinony som pouzila hluzovkovy olej a balsamico s hluzovkovou vonou. Mali obrovsky uspech, pokusim sa pridat obrazok:

tiginko
fantázia Slávka! Ja sa už neviem dočkať príležitosti tiež prekvapiť niečím podobným, milujem takéto antipasti
angast
Nádherná mandala. Od frezie aj od slávky. Perfektná a oku lahodná príloha ku grilovačke. Ste hotové výtvarníčky. Parádne zladené. Obe
by ste si zaslúžili Picer Dicer pučidlo , Top Shop otvárak na pivo.
janger
Na takuto hostinu by som si rada prisadla :-). Vyborne!
eraserhead
tiež si na grilovačku vždy beriem kopec zeleniny a šalátov (namiesto chleba, zemiakov...)
ja som nedávno pripravoval také mäsové predjedlo (teľacie pľúca, pečeň, srdce)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia