Foto: frezia
Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne. Skladá sa z prazeneho teľacieho mäsa so Zobraziť celý popisSaltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne. Skladá sa z prazeneho teľacieho mäsa so susenou šunkou a šalviou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Telacie rezne si naklepeme asi na hrubku 0,5 cm.
-
2
Na kazdy rezen pritlacime rukou 2 listky salvie.
-
3
Na salviu platok susenej sunky (Udena sa nehodi) a pritlacime. Nemusime pouzivat ziadne sparatka,drzi to dobre pokope.
-
4
Obalime z oboch stran v hladkej muke.
-
5
V panvici rozpalime polovicu masla a vlozime rezniky sunkou nadol.
-
6
Po 3-4 minutach otocime,pridame maslo podla potreby a znova prazime 3 minuty.
-
7
Pridame vino, po troche,mäso sa nesmie varit,len prazit.
-
8
Pridame este par salviovych listkov,ktore potom pouzijeme aj na dekoraciu. Okorenime a velmi opatrne posolime. Susena sunka je slana!
-
9
Za par minut mame hotove velmi chutne a zdrave jedlo. Servirovala som k nemu Anatolsky zemiakovy salat od @Archaa
Mozete pouzit aj pekne bravcove rezne,alebo panenku.
Diskusia k receptu