Saltimbocca alla romana fotorecept

frezia - fotkafrezia, 17. júna 2013
Saltimbocca alla romana (fotorecept)
Foto: frezia

Saltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne. Skladá sa z prazeneho teľacieho mäsa so Zobraziť celý popisSaltimbocca alla romana (rímsky dialekt: "Prejdi do úst" Salt "v Bocca) je medzinárodne známa špecialita rímskej kuchyne. Skladá sa z prazeneho teľacieho mäsa so susenou šunkou a šalviou.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
6 plátky
12 lístkov
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Telacie rezne si naklepeme asi na hrubku 0,5 cm.

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kazdy rezen pritlacime rukou 2 listky salvie.

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na salviu platok susenej sunky (Udena sa nehodi) a pritlacime. Nemusime pouzivat ziadne sparatka,drzi to dobre pokope.

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalime z oboch stran v hladkej muke.

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V panvici rozpalime polovicu masla a vlozime rezniky sunkou nadol.

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 3-4 minutach otocime,pridame maslo podla potreby a znova prazime 3 minuty.

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridame vino, po troche,mäso sa nesmie varit,len prazit.

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridame este par salviovych listkov,ktore potom pouzijeme aj na dekoraciu. Okorenime a velmi opatrne posolime. Susena sunka je slana!

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Za par minut mame hotove velmi chutne a zdrave jedlo. Servirovala som k nemu Anatolsky zemiakovy salat od @Archaa

    Mozete pouzit aj pekne bravcove rezne,alebo panenku.

    Saltimbocca alla romana (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

frezia
Veeelmi sa tesim ,ze sa vam recept paci.Dakujem za mile komentare.
gabriele
krasne si to pripravila...je to take jednoduche, ale vynikajuce jedlo..vina davam len symbolicky...a salvie trosku menej ako ty...je dost vyrazna...ale kazdy mame ine chute...neobalujem v muke...je to naozaj vynikajuce jedlo...aj z alternativnych surovin...ako pises :)
lusinkab
no tak na zajtra uz mam veceru vybavenu :-))) dakujem za receptik a dam vediet ako nam chutilo :-)
babidka
Je to vyborne jedlo :-)Ja mam rada nekomplikovane jedla a toto patri k nim .Ved chut kvalitnej susenej sunky a salvie nic nezatienuje ani nevyrusuje ...a zvladnut sa da naozaj za par minut . Robievam ho obcas aj z rostenky z mladeho byka a dokonca aj z bravcovej panenky . Telacinu u nas v obchodoch nenajdete ani nahodou a tak musim byt kreativna :-(
julica
Jej, perfektny, frezia, ste mojou najoblubenejsiu prispievatelkou!
frezia
@gabriele ,ano,mozes dat aj menej,ked chces,ale my ,salviu milujeme,varim z nej aj skoro kazdy den caj.@lusinkab ,verim,ze sa ti vecera podari,ty si skusena kucharka.@babidka ,ano ja pouzivam aj ine mäsko,nie vzdy mam telacinu.@julica ,veelmi pekne dakujem,take nieco krasne som ani necakala.
lusinkab
:-) bola som trosku mimo ale dnes mam konecne viac casu tak len chcem napisat,ze dakujem za receptik. Robila som presne podla neho a vsetkym mozem len odporucit :-) dakujem urcite budem robit castejsie kedze vecera bola hotova raz dva a k tomu taka vyborna :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia