Foto: lusinkab
Včera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento trošku odlišný receptík a keďže tak či tak som mala v Zobraziť celý popisVčera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento trošku odlišný receptík a keďže tak či tak som mala v chladničke baklažán ktorý trebalo použiť tak tu je sľúbený recept. Takto pripravený sa hodí na letnú grilovačku,len tak na zobkanie pre návštevu alebo kľudne poukladať na svoju obľúbenú pizzu. V uzavretej nádobe vydrží aj dva týždne ale u nás takto dlho nikdy nevydržal.
Postup
-
1
Najpr si pripravíme všetky potrebné suroviny a dáme poriadne rozohriať panvicu,žiaden olej len na sucho ako keď robíme zemiakové lokše ......
-
2
..... baklažán nakrájame na tenké plátky. Ak máte väčší kľudne rozrežte na polovicu ako to bolo aj v mojom prípade ......
-
3
.... a postupne opekáme z oboch strán až kým nespotrebujeme všetok baklažán ....
-
4
.... ja to ukladám na tanier a keď trošku vychladne dávam rovno do plastovej nádoby. Keď už ich mám všetky hotové nasekáme si cesnak,chilli a na kolieska nakrájame citrón ....
-
5
.... ku baklažánu pridáme cesnak,chilli, natrhané mätové lístky, soľ a olivový olej len toľko aby bol na každom kúsku. Poriadne premiešame a pridáme nakrájaný citrón,opäť premiešame,uzavrieme a dáme aspoň na 2 hodinky do chladničky aby sa nám všetky suroviny pekne spojili ale najlepšie je to na druhý deň......
-
6
.... no a tu už je hotový, možno sa niektorým zíjde aj pri letných grilovačkách.
len dúfam, že citrón ani baklík nebude horký......
lh6.googleusercontent.com/-jyN5hEpdFNM/Ub21cnvYkwI/AAAAAAAAAfg/oh...
a aby tomu baklazanu nebolo smutno, dali sme k nemu aj krilovanu krkovicku :-)
Ale vyzeralo to tak. Neviem čo tí chlapi majú proti zdraví jedlám. Aj jemu k tomu chýbalo kus mäsa, ale bohužiaľ. Nabudúce. No jednoducho som zdôvodnila, zatiaľ len tester. Kompletka v nedeľu.
Ale tvoj si polabúžil. @lusinkab ĎAKUJE. (Už sa musím naučiť pridávať
foto)
hej? :-)bez smiechu
@lucinka , @afataga , dokonalé jedlo, super fotečky tiež
Keď dáš kvalitnú prílohu , tak nebude žiaden problém. Ani ja som nemal .
ja som dnes dojedla posledný kúsok z pohára. Aj po dvoch rokoch vynikajúce !
Alenka , ďakujem ti za výborný nápad. Zavaranú grilovanú zeleninu som ešte neskúšala a na zimu sa perfektne hodí. Vyskúšam .
S tým olejom si ma vyplašila. Ak s tým má niekto skúsenosti , alebo triky , prosila by som poradiť .
Ďakujem za super recept.