Foto: evusik
Tohtoročná úroda špenátu bola mimoriadne vydarená, tak to treba využiť....
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, vajec a špenátového pretlaku si vymiesime tuhšie cesto. Špenátový pretlak si pripravíme tak, že mladé špenátové listy najprv sparíme vriacou vodou, potom prudko ochladíme scedíme a rozmixujeme úplne na jemno. Jemne vyžmýkame a použijeme do cesta. Mrazený, kupovaný špenát len rozmrazíme a vyžmýkame.
-
2
Cesto prikryjeme miskou aby nevysychalo a necháme odpočívať aj hodinku.
-
3
potom vyvaľkáme a nakrájame na pláty, ja som si pomohla strojčekom na cestoviny a spravila som si aj hrubšie rezance. Rezance nechám na pomúčenej útierke vyschnúť, pláty si narežem na veľkosť zapekacej misky v ktorej budem robiť lasagne
-
4
Omáčku si pripravíme úplne jednoducho, do pasírovaných paradajok pretlačíme kopec cesnaku, osolíme, okoreníme. Kto ale chce môže si pripraviť omáčku z čerstvých rajčín, stačí ich olúpať z kože a rozmixovať.
-
5
nájdeme si vhodnú zapekaciu nádobu a môžeme vrstviť. Najskôr si dáme pár lyžíc omáčky a nato pláty lasagní, mne sa trochu polámali ale to vôbec nevadí...
-
6
na lasagne dáme zase trochu omáčky, mozzarellu a veľa bazalky a oregana
-
7
zalejeme omáčkou a posypeme strúhaným syrom
-
8
takto pokračujeme až minieme všetky suroviny... vrch ukončíme lasagnami a zalejeme zvyškom omáčky. Dáme piecť na 180°C asi na 30 minút, ale záleží od veľkosti zapekacej nádoby. Pred koncom ešte posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť.
-
9
a už si poprajeme len dobrú chuť :-)
Diskusia k receptu