Spaghetti alle cozze - Spaghetti so slávkami fotorecept
Foto: frezia
Toto jedlo patri medzi najoblubenejsie v Taliansku.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Musle poriadne poumyvame a nechame odkvapkat. Feferonku a cesnak pokrajame nadrobno .V panvici rozpalime olivovy olej,pridame feferonku a cesnak,kratko poprazime a podlejeme vinom. Chvilku povarime a pridame musle. Prikryjeme a dusime 4-5 minut. Väcsiu polovicu mäsa z musiel vyberieme,ostatne nechame vcelku. Pridame prekrojene paradajky a vsetko posolime a okorenime cerstvym mletym korenim.
-
2
Medzitym sme v slanej vode uvarili spaghetti al dente.
-
3
Pridame ich do zmesi v panvici,
-
4
parkrat prehodime,pridame nakrajanu petrzlenovu vnat,alebo cerstvu bazalku a ihned servirujeme.
ja mám radšej špagety
a koľko kusov sláviek si nazbierala ? @slavka2012 ich nazbierala veru dosť.
xxxx a ty na oplatku mi pridaj kusok bryndze :))))
bryndzu vcera dorazila dcera,miluje ju sanu s chlebikom a zelenou cibulkou...ale zajtra ju idem pre kupit .U nas musi byt nonstop v chladnicke,koli dcere je bryndzoholik..a speci pre teba z ovcieho syra,nepasterizovanu taka aka ma byt zazrivska priamo od bacu...:-)))
nikdy som nevedel ako nato.Uložím si ho.Ďakujem
liptov.sme.sk/c/4884958/bryndzu-nekupuju-robia-si-ju-...
Jeden bača ma učil ako sa robí domáca bryndza.Škoda,že som to už zabudol.Sorry.V holandsku tiež neni bryndza.Spravme si ju.!Ahoj