
Krémové hubové risotto
Rýchle. Domáce. Efektné. Najradšej robím rizoto keď mám doma hostí, alebo keď sa...

Šalát s medovým dressingom
Ľahké chutné predjedlo, šalát, alebo aj večera. Moja obľúbená kombinácia chutí.

Osso buco
Maso si osolime okorenime zlahka obalime v hladkej muke . Nasledne si na panvici rozpustime maslo...

Prosciutto, mozzarella a grilovaná broskyňa
Nie kazdy ma rad kombinaciu masa a ovocia, ale ja to milujem. Dokonca aj moj...

Šalviové lístky vyprážané v cestíčku
V Nemecku sa vraj nazývajú Müslis alebo myšičky, ktoré pripomínajú svojím tvarom, v Taliansku je...

Polievka minestrone
Minestrone alebo talianska zeleninová polievka :) Je dobrá hlavne pre jesenné a zimné obdobia a dá sa...

Šalát s prosciuttom
Túto "rýchlovku" si môžete pripraviť kedykoľvek máte chuť na niečo dobré, zdravé a rýchle. Mám...

Kuriatkové rizoto
Zdá sa, že leto ešte nekončí... tieto krásne kuriatka som doniesla z lesa... dubáky síce už...

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Saltimbocca (teľacie rezne) so šalviou a maslovými haluškami
Vynikajúce a na prípravu rýchle jahňacie s šalviou a ľahkými haluškami podľa Jaroslava Žideka

Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý

Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...

Sépiové tagliatelle Frutti Di Mare
Kedze je čas na nič a na bicykel sa nedá íst, v lidli som kúpil sépiové čerstvé...

Základný recept na prípravu cestovín
V Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené,...

Paradajková salsa
... tento recept mám veľmi rád :) je jednoduchý na prípravu, lacný a dá sa...

Roláda z hovädzej lopatky
Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www. taste. com. au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections, beef-recipes V povodnom recepte...

Omáčka na cestoviny aj na zimu
Táto letná sezóna nám dopriala veľa rajčín, preto som sa rozhodla urobiť si z nich taký...

Kurča na červenom víne a zelenine
Kuracinu mozeme na kazdy sposob a toto je jeden z nich. Lahke jedlo z mojho oblubeneho...

Gnocchi v smotanovej omáčke s lososom
Mala som v chladničke gnocchi a nevedela som čo s nimi. Včera na večeru bol grilovaný...

Ryba na víne s chilli
Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu prazmu, ale tentokrat...

Saltimbocca od Nick Stellino
Saltimbocca sa považuje za talianske jedlo, ide o tenké malé teľacie rezne, pokryté sušenou šunkou...

Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...

Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....

Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...

Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami
Ako chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, ...