Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom

debnickovababicka - bez fotkydebnickovababicka, 28. apríla 2015

Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, že stačilo. Odvahu som znovu nabrala pri tomto recepte. Zobraziť celý popisPo nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, že stačilo. Odvahu som znovu nabrala pri tomto recepte. Ten vlastne vznikol kvôli úžasnému džemu, ktorý som nechcela jesť len klasicky s chlebíkom. Recept Debnička od babičky.

4-6
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
6 plátkov
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Smotanu vlejte do hrnca, prisypte cukor.

  2. 2

    Na miernom ohni miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí.

  3. 3

    Medzitým plátky želatíny namočte do vody.

  4. 4

    Keď sa plátky trochu rozmočia, vložte ich do smotany. Dávajte pozor, aby sa zmes nevarila. Miešajte pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí.

  5. 5

    Hotovú zmes nalejte do formičiek a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 6 hodín. Servírujte so zohriatym slivkovo-škoricovým džemom.

Diskusia k receptu

marijanna
ja by som toho dzemu tolko nedavala...radsej by som z neho urobila polevu-toping...takto to vyzera akoby to na tu cottu spadlo
venusa
tiež nerada robím so želatínou a našla som náhradu-práškovú a to len výnimočne pri smotanových rcp. Ja by som si z tej škoricovej dobroty ešte pridala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia