Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom
Foto: debnickovababicka
Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, že stačilo. Odvahu som znovu nabrala pri tomto recepte. Zobraziť celý popisPo nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, že stačilo. Odvahu som znovu nabrala pri tomto recepte. Ten vlastne vznikol kvôli úžasnému džemu, ktorý som nechcela jesť len klasicky s chlebíkom. Recept Debnička od babičky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Smotanu vlejte do hrnca, prisypte cukor.
- 2
Na miernom ohni miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí.
- 3
Medzitým plátky želatíny namočte do vody.
- 4
Keď sa plátky trochu rozmočia, vložte ich do smotany. Dávajte pozor, aby sa zmes nevarila. Miešajte pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí.
- 5
Hotovú zmes nalejte do formičiek a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 6 hodín. Servírujte so zohriatym slivkovo-škoricovým džemom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu