Pizza z kysnutého cesta

adrian1 - bez fotkyadrian1, 28. februára 2015
1
porcia
70 minút
príprava
15-30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
1 bal.
14 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
2,5 ml vlažná
 (alebo saláma)
 strúhaný




Postup

  1. 1

    do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a celé droždie . Chvíľku necháme kvások odstáť vsypeme múku , soľ a vlejem olivový olej . Vlažnú vodu pridávame podľa potreby . Cesto vymiešame a dáme kysnúť na dlhšie ako hodinu .

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvalkáme položíme na plech potreme pretlakom a navrch dáme všetky suroviny ktoré nám tam pasujú .

  3. 3

    Cesto sa upečie za 15min ale nezabudnite je to individuálné a závisí to od predhriatej pece. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

alexdidi
Stačí na pizzu 180 stupňov? Ja ju pečiem pri 250 a za 8-10 minút je hotová.
cesminaz
ja peciem pizzu tiez na 180°C asi 20-30minut,to zalezi od hrubky cesta a od toho,ze kolko surovin ste nalozili na pizzu. Tu fotku mas trocha cudnu :-) ako nakreslenu..alebo len mne sa to tak zda :-)
marcel83
Pizzu vzdy na maxime rury - 250°C. Pizza pece dosahuju 400°C. Vysoka teplota a kratky cas je to tajomstvo... Doma 400°C nedosiahnete, preto sa dava kamen a rura rozpalena na max... 180°C je malo...
havino
to vidieť, že foto nie je od autora receptu a 14 PL oleja na 300 g muky je veľa
2michal
Vlažnej vody na kvások v množstve 2,5 ml je na celú kocku droždia s pol lyžičky cukru určite málo. Zas jeden podarený recept :(


pusta1
to nie je cesto na pizzu, na 300 g múky je priveľa oleja, veľa vody, ak so pravda dal 250 ml a nie 2,5 ml, zrejme si sa len pomýlil, však to muselo neskutočne lepiť, také sa nedá vaľkať.
priveľa droždia, ked čerstvé droždie je 42 g, na 500 g múky postačuje 10 gramov, ak je to pizza, cesto musí kysnúť minimálne 2 až 4 hodiny, v tom tkvie výroba cesta na pizzu.
celé máš úplne zle.
pusta1
celé je zle vrátane teploty a času pečenia zle.však si prečítaj na nete, v knihách...a inde recepty na pravú pizzu a zistíš sám, že ti tu každý napísal len pravdu.
astheart
420g hl.mouka, 1 lžička sůl, 1 lžíce cukr, 2 lžíce olej, 7g sušené droždí, 250ml teplé vody (asi 40 stupňů) - Všechno smíchám na hladké těsto. POZOR! Nenechává se kynout. Roztáhnout natenko na plech, obložit tím, co má kdo rád a upéct. Z dávky jsou 2 docela velké kulaté pizzy. Dělám velmi často, nejvíce s tuňákem. Všem moc chutná. Těsto je tenké a křupavé. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia