Foto: zuzana105
Toto tiramisu je naozaj skvelé.Vyskúšala som veľa druhov tiramisu,ale toto je z nich nalepšie ! Určite vyskúšajte a sami budete ohúrení. :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Mixérom vyšľaháme žĺtky spolu s práškovým cukrom do peny. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku alebo ak ju nemáme,môžeme použiť aj bielky.Do vyšľahaných žĺtkov pridáme mascarpone a jemne zašľaháme.
-
2
Do tejto vyšľahanej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku a jemne zamiešame do hustého krému.
-
3
Urobíme si presso a necháme na chvíľku vychladnúť. Musí byť viac teplé ako studené ! Potom si nachystáme nejaký plech alebo nádobu,do ktorej budeme ukladať piškóty. A začneme tým,že si namočíme poškóty do kávy z oboch strán a uložíme do nádoby.
- 4
Namočené piškóty potrieme polovicou krému a dáme ďalšiu vrstvu piškót. A natrieme zvyškom krému.
- 5
Na záver tiramisu posypeme preosiatym kakaom a dáme do chladničky stuhnúť na minimálne 3 hodiny. Dobrú chuť ! Chcela som pridať fotku aj odkrojeného kúsku tiramisu,no žiaľ mi tu nechcelo pridať fotku :(
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
varecha.pravda.sk/recepty/tiramisu-prave-talianske-nefals...
varecha.pravda.sk/recepty/tiramisu-original/3810-recept.h...