Šťavnatá pražma so šafránom

caterina - bez fotkycaterina, 18. marca 2015
Šťavnatá pražma so šafránom
Foto: caterina

Pre milovnikov ryb pridavam jednoduchy recept z par surovin.

Suroviny

2 ks čerstvá
350 g
400 g
 nite




Postup

  1. 1

    Cerstvu prazmu dobre umyjeme a osusime. Zemiaky ocistime a nakrajame na mesiaciky. Cherry paradajky nakrajame na polovicu.

  2. 2

    Na oleji opecieme prazmu z oboch stran. Pridame pohar kvalitneho bieleho vina (pri pridavani stisit plamen alebo uplne odstavit od ohna). Pridame zemiaky, paradajky a sol. Asi po 7 minutach pridame stipku safranu rozpusteneho vo vlaznej vode. Pomaly dusime az do zmaknutia zemiakov.

  3. 3

    Pred podavanim mozme jedlo posypat cerstvou petrzlenovou vnatou.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
A zas dobrý recept na rybku a ja ich nemám kde kúpiť :-(
jujoska
prazmu som zatial neskusala, ona znesie tak dlhu tepelnu pripravu?
caterina
@dr dakujem. Aj ja lutujem, ze nezijem v primorskom meste, kde sa rybky daju zohnat bez problemov ;) @jujoska prazma sama o sebe nema velmi vyraznu chut, tiez sa mi ta priprava zdala dlha a cakala som, ze to bude skor rybacia polievka :) ale vysledok bol velmi dobry, ryba nasiakla vsetky tie chute a bola lahodna ;)
motyka
dala by som si. Pre mňa výborný recept. Skúsim aj na iný druh rybky. KK.5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia