Špagety Bolognese

receptyodkureho - bez fotkyreceptyodkureho, 7. marca 2015

Recept som pripravoval ako už malý chlapec a po rokoch varenia je neskutočný

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 cl
štipka čerstvo mleté
2 ČL
1/2 PL
1 ČL
500 g bravčové
cca 300 g pasírované
1/4
3 dl
250 g




Postup

  1. 1

    Na drobno narežeme cibuľu, pridáme na rozpálenú panvicu s olejom a o pár sekúnd pridáme mäso, cibuľu, vegetu, maggi, ck, papriku. Všetko poriadne opražíme, pokiaľ mäso sa krásne nerozpadá. Cca 15min.

  2. 2

    Pridáme 1/4 bujónu a vodu...dusíme 25 min.

  3. 3

    Pridáme pasírované paradajky a varíme pokiaľ omáčka nie je hustá. Nezahusťujeme múkou. Pridáme koreniny podľa chuti.

  4. 4

    Špagety (najlepšie panzani) varíme vo vriacej vode 13 minút. Ochutnajte samozrejme .

  5. 5

    Naložíme na tanier. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jozka2
Vyzera to velmi chutne.Neposypujes trochu parmezanom?chcem sa spytat spaghetti panzani ako pises alebo ronzonni.Panzani som nepocula preto sa pytam,ale to na veci nemeni jedlo je chutne jednoducho urobene.Casto robime na podobny sposob,ale bez maggi a vegety,no zasa viac cerstvej bazalky a talianske korenie.
jozka2
Az teraz som si vsimla nazov ,,Bolognese",tento nazov na tvoje I ked chutne spagetti mne nesedi nemas vobec v recepte prichute,ktore charakterizuje Bolognese.Je to moj nazor.Sorry.
mirop
preco preboha toto niekto nazve bolognese?
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Vynechala by som maggi, bujón a vegetu, namiesto toho by som dala hodne cesnaku a oregano. Inak recept dobrý :-).
tassiedevil
snahu si je potrebné oceniť, len tak dalej synak...na vegetu, bujon a maggi zabudni....nepokaz lahodnú chuť paradajok...za snahu ***
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@jozefj , tie komentáre nie sú myslené v zlom, to sú len dobre mienené rady, ktoré si môže zobrať alebo nemusí, pre toto sú dobré komentáre, ja osobne mám rada keď mi niekto poradí a ak sa mi zdá rada dobrá prečo si ju nezobrať, už sa mi to viackrát oplatilo počúvať aj druhých
jozefj
Prepač DR že som si dovolil napísať názor.
sovka62
Ale no tak! Má to niečo spoločné s bolognese. Mleté mäso.
A chlapec si prečíta komentáre, posúdi, poskúša a a možno neskôr niečo z toho, čo mu vyčítate, vynechá.
2x dr a harpo
afataga
@sovka62 mas pravdu
tak teda dobre, na bolonske ragu je viac rcp, ale zaklad je podobny, na oleji cibula, mrkva, stopkaty zeler, potom maso, parad. pretlak, alebo pyre, koreniny, cervene vino, niekde som videla davat mlieko, niekde vyvar, dokonca aj kuracie pecienky, klobasu, slaninu...hladaj na nete, isto toho najdes dost a vari sa to dlho, min. 2 hod. a nesmie chybat parmazan, alebo podobny syr, ziadne magi a vegety a pod. pozri napr. sem:  kuchynalidla.sk/product/spagety-s-omackou-bolognese,...
dalsich 100 si najdes sam
zu11
Mňa najviac baví to, že recept je v kategórii Zdravé a diétne.... ???
marcel83
Ktore vajka? Kto nech je kludny? Hlavne chlapce ty sa skludni...

Inak zaklad na Bolognese je cibula, rajcinovy pretlak a maso, tak to ma chalan spravne... To, ze tam natrieskal Magio, Vedžettu a Boužon je vizitka toho, že sa "musí ešte veľa učiť"..... Ale sprosty nieje...
daanoo
Však každý nech si varí podľa seba, načo kritizovanie? Používam vegetu, prečo nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia