Foto: receptyodkureho
Recept som pripravoval ako už malý chlapec a po rokoch varenia je neskutočný
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 cl |
|
štipka čerstvo mleté |
|
2 ČL |
|
1/2 PL |
|
1 ČL |
|
500 g bravčové |
|
cca 300 g pasírované |
|
1/4 |
|
3 dl |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Na drobno narežeme cibuľu, pridáme na rozpálenú panvicu s olejom a o pár sekúnd pridáme mäso, cibuľu, vegetu, maggi, ck, papriku. Všetko poriadne opražíme, pokiaľ mäso sa krásne nerozpadá. Cca 15min.
- 2
Pridáme 1/4 bujónu a vodu...dusíme 25 min.
- 3
Pridáme pasírované paradajky a varíme pokiaľ omáčka nie je hustá. Nezahusťujeme múkou. Pridáme koreniny podľa chuti.
- 4
Špagety (najlepšie panzani) varíme vo vriacej vode 13 minút. Ochutnajte samozrejme .
- 5
Naložíme na tanier. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A chlapec si prečíta komentáre, posúdi, poskúša a a možno neskôr niečo z toho, čo mu vyčítate, vynechá.
tak teda dobre, na bolonske ragu je viac rcp, ale zaklad je podobny, na oleji cibula, mrkva, stopkaty zeler, potom maso, parad. pretlak, alebo pyre, koreniny, cervene vino, niekde som videla davat mlieko, niekde vyvar, dokonca aj kuracie pecienky, klobasu, slaninu...hladaj na nete, isto toho najdes dost a vari sa to dlho, min. 2 hod. a nesmie chybat parmazan, alebo podobny syr, ziadne magi a vegety a pod. pozri napr. sem: kuchynalidla.sk/product/spagety-s-omackou-bolognese,...
dalsich 100 si najdes sam
Inak zaklad na Bolognese je cibula, rajcinovy pretlak a maso, tak to ma chalan spravne... To, ze tam natrieskal Magio, Vedžettu a Boužon je vizitka toho, že sa "musí ešte veľa učiť"..... Ale sprosty nieje...