Foto: caterina
Sardinia je moje najoblubenejsie miesto v Taliansku. Ludia su tu vrucni, pohostinni, jedlo vynikajuce. Vzdy som rada, ked sa mozem inspirovat ich kuchynou. Tentokrat Zobraziť celý popisSardinia je moje najoblubenejsie miesto v Taliansku. Ludia su tu vrucni, pohostinni, jedlo vynikajuce. Vzdy som rada, ked sa mozem inspirovat ich kuchynou. Tentokrat to bola jednoducha cicerova polievka.
Postup
-
1
Cicer vopred namocime, najlepsie na noc. Vodu vymenime a uvarime ho do polomakka.
- 2
Na oleji spenime nadrobno nakrajanu cibulku, pridame zeler (ja som pouzila stonkovy aj korenovy), vhodime chili papricku a pretlaceny cesnak. Chvilu spolu opekame. Nasleduje na kocky nakrajana slanina. Ked je opecena, prilejeme paradajkovy pretlak, pridame polouvareny cicer, vodu a sol. Varime do uplneho zmaknutia cicera.
- 3
Nakoniec pridame malu cestovinu (najlepsie tarhonu) a cerstvu pertzlenovu vnat. Do hlbokeho taniera vlozime nakrajane krajce dobreho chleba a nanho nalejeme polievku. Ja som ale servirovala bez chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu