Cícerová polievka na sardínsky spôsob

caterina - bez fotkycaterina, 16. februára 2015
Cícerová polievka na sardínsky spôsob
Foto: caterina

Sardinia je moje najoblubenejsie miesto v Taliansku. Ludia su tu vrucni, pohostinni, jedlo vynikajuce. Vzdy som rada, ked sa mozem inspirovat ich kuchynou. Tentokrat to bola jednoducha cicerova polievka.

Suroviny

 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cicer vopred namocime, najlepsie na noc. Vodu vymenime a uvarime ho do polomakka.

  2. 2

    Na oleji spenime nadrobno nakrajanu cibulku, pridame zeler (ja som pouzila stonkovy aj korenovy), vhodime chili papricku a pretlaceny cesnak. Chvilu spolu opekame. Nasleduje na kocky nakrajana slanina. Ked je opecena, prilejeme paradajkovy pretlak, pridame polouvareny cicer, vodu a sol. Varime do uplneho zmaknutia cicera.

  3. 3

    Nakoniec pridame malu cestovinu (najlepsie tarhonu) a cerstvu pertzlenovu vnat. Do hlbokeho taniera vlozime nakrajane krajce dobreho chleba a nanho nalejeme polievku. Ja som ale servirovala bez chleba.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Páči sa mi Tvoja polievka,len slaninu a olej nahradím prepusteným maslom. Hneď by som ochutnala :-)