Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami

chutimi - fotkachutimi, 15. apríla 2015
Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami
Foto: chutimi

V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je zaradený aj v bezmäsitých jedlách, lebo samotné risotto je Zobraziť celý popisV lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je zaradený aj v bezmäsitých jedlách, lebo samotné risotto je bez mäsa)

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g (alebo smrčkovce)
0,5 l
2 dl
100 g strúhaný
1 ks
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Smrčky si umyte a nakrájajte na kolieska. Pokiaľ ich máte dostatok, použite iba hlavičky. Ja som ich mal pomenej, tak som použil aj hlúbiky. Hríby orestujte na masle a odložte. Do risotta ich pridáte na záver.

    Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami - obrázok 1
  2. 2

    Na masle osmahnite cibuľu domäkka.

  3. 3

    Pridajte ryžu a premiešajte s cibuľou.

  4. 4

    Zalejte vínom a nechajte trochu odpariť. Postupne pridávajte vývar a premiešavajte pokým ryža nie je hotová.

  5. 5

    Keď je ryža hotová, vmiešajte nastrúhaný parmezán, huby a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením.

  6. 6

    Už počas prípravy ryže orestujte kuracie prsia, ktoré si vopred okoreňte a osoľte. Keď sú hotové, nakrájajte ich na plátky.

  7. 7

    Risotto podávajte ako prílohu alebo samotné.

    Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami - obrázok 7

Diskusia k receptu

ares
Aj mne by to určite chutilo, samozrejme aj s tými pekne pripravenými prsiami.
afataga
uplna parada, ty to skratka nevies pokazit :-), ja by som este na zaver pridala kusok masla, tieto huby som jedla len raz, ked nam vyrastli na zahrade, nebyvaju kazdy rok, ale su vyborne
izabella929
ej, tá fotka so šmrckovcami je úžasná...) veľmi rada by som ich teraz využila v mojej kuchyni..) voľakedy som ich mala toľko, že som ich celú noc zavárala...mám ich veľmi rada...
chutimi
ďakujem vám.

@zuzanka1367 Bohuzial, uz niekde aj dorastli (zatial), lebo je prilis sucho. Na strednom a vychodnom Slovensku asi este budu, no na zapade suchota.

@afataga Zaklad je na masle a aj huby som robil na masle, viac by som tam uz asi nedaval. Navyse to maslo, na ktorom som robil huby z nich nabralo kopec chute. Tak ked niekam davat maslo, tak urcite k tym hubam.
mariamka
uz som zachytila na "nahuby.sk" ze rastu,, ta vona, ten pozitok, mnam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia