Foto: chutimi
V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je zaradený aj v bezmäsitých jedlách, lebo samotné risotto je Zobraziť celý popisV lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je zaradený aj v bezmäsitých jedlách, lebo samotné risotto je bez mäsa)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Smrčky si umyte a nakrájajte na kolieska. Pokiaľ ich máte dostatok, použite iba hlavičky. Ja som ich mal pomenej, tak som použil aj hlúbiky. Hríby orestujte na masle a odložte. Do risotta ich pridáte na záver.
-
2
Na masle osmahnite cibuľu domäkka.
- 3
Pridajte ryžu a premiešajte s cibuľou.
- 4
Zalejte vínom a nechajte trochu odpariť. Postupne pridávajte vývar a premiešavajte pokým ryža nie je hotová.
- 5
Keď je ryža hotová, vmiešajte nastrúhaný parmezán, huby a nasekanú jarnú cibuľku. Dochuťte soľou a čiernym korením.
- 6
Už počas prípravy ryže orestujte kuracie prsia, ktoré si vopred okoreňte a osoľte. Keď sú hotové, nakrájajte ich na plátky.
- 7
Risotto podávajte ako prílohu alebo samotné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
@zuzanka1367 Bohuzial, uz niekde aj dorastli (zatial), lebo je prilis sucho. Na strednom a vychodnom Slovensku asi este budu, no na zapade suchota.
@afataga Zaklad je na masle a aj huby som robil na masle, viac by som tam uz asi nedaval. Navyse to maslo, na ktorom som robil huby z nich nabralo kopec chute. Tak ked niekam davat maslo, tak urcite k tym hubam.