Lasagne rýchlo a prakticky fotorecept

cezar - fotkacezar, 5. marca 2015
Lasagne rýchlo a prakticky (fotorecept)
Foto: cezar

Neľakajte sa hneď ako začujete slovo lasagne. Nie je to nič iné ako zapekané cestoviny ktoré sa pred vložením do rúry nemusia variť. Je Zobraziť celý popisNeľakajte sa hneď ako začujete slovo lasagne. Nie je to nič iné ako zapekané cestoviny ktoré sa pred vložením do rúry nemusia variť. Je veľa receptov, kde každý lasagne obvára, chladí vo vode a ani neviem aké orácie s nimi pred prípravou robí. Ak vás prekvapilo že sa cestoviny nakoniec uvarili pri zapekaní, možno si kladiete otázku prečo vždy pred zapekaním cestoviny varíte. Tak skúste to nabudúce na tento spôsob a zistíte, že ste ušetrili nejaký ten špinavý hrniec.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

 plátky
 (alebo lečo)
 na posypanie
 na vysypanie pekáča




Postup

  1. 1

    Najskôr si na orestovanej cibuli opražím mleté mäso. Či už kupujete hotový výrobok, alebo si meliete vlastný produkt ako ja, je na vôli každého. Pri oprážaní mäsa pridám rajčinový pretlak, ktorý je dva-krát zahusťovaný. Vyhnem sa tak dodatočnému dohusťovanou múkou. V najhoršom prípade postačí aj trošku strúhanky. Mäso dusím cca 20 minút, aby zmäklo. Dôjde pri ďalšej tepelnej úprave. Pred dokončením dusenia tam vyklopím môj vlastný "bulharský šalát". Kto ho doma nerobí, môže dať lečo. Úplne na koci mäso dochutím mletým čiernym korením a oreganom. Má to potom tú pravú taliansku chuť.

    Lasagne rýchlo a prakticky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    No a poďme na to. Ak ste postrehli, že nerobím bešamel, tak máte dobré pozorovacie schopnosti. Načo toľko múky. Chuť a konzistencia bude aj bez toho výborná. A hlavne ten čas a špinavé riady. Lasagne vrstvím do vymasteného a vysypaného pekáča. Prekladám ich vrstvami duseného mäsa. Vrstvy presýpam strúhaným syrom (nie je nutné).

    Lasagne rýchlo a prakticky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Končím mäsovou vrstvou, ktorú posypem na koniec strúhaným syrom.

    Lasagne rýchlo a prakticky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... a šup do rúry.

    Lasagne rýchlo a prakticky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A už len konzumovať.

    Lasagne rýchlo a prakticky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

janara
ani ja nevarím cestoviny na lasagne, pekáč nevymasťujem, na dno dávam mäsovo-omáčkový základ, vôbec nedávam strúhanku, ani bešamel, omáčka je relatívne riedka, ale všetko krásne vsiakne do cestovín, nikdy nekončím lasane cestovinou, ale omáčkovo-mäsovým základom a na vrch ukladám plátky syra...moje skúsenosti...
P.S: v mojej omáčke - je aj mlieko, kyslá smotana, rajčinové pyré, pretlak, samozrejme mäso, koreniny...ale fantázii sa medze nekladú
svedka
Inak skus zaliat besamelom a potom to bude to prave :) ale pekne si navaril
vrabcek1
ano svedka ja predváram lasagne, moja mama ich ma veľmi rada a nakoľko je to staršia osoba inak ich neužuje. Takže ked chcem aby si pochutila kľudne jej ich predvarím a vôbec sa zato nehanbím.
svedka
@vrabcek1 ani sa nemusis hanbit, zle som to nemyslela, len som to este nepocula.preto sa maju zaliat vzdy omackou, najlepsie besamelom a vzdy su uplne makke a ked nesledujem cas, povedala by som, ze az rozvarene :)
vrabcek1
no ved dávam aj bešamel, ale nebolo to ono, takže radšej aj predvarím a mam istotu že bude spokojná.
evanaaa
Videla som raz v TV relácii o varení ako kuchár lasagne robil, lebo som ešte nerobila, tiež ich dal do plytkej nádoby povariť, tak neviem, možno záleží aj od druhu cesta, z ktorého sú robené, či nie?
cezar
Mám vyskúšané viac značiek lasagní, a ani jedny nevarím. Základom je tekutina - omáčka, aby vznikla v zakrytej nádobe para. No a tá už vykoná všetku prácu so zmäknutím cestoviny. Takže ani bešamel nie je podmienkou, ayb cesto zmäklo.
babav
Mnohe talianske cestoviny su uz predvarene .Napr.Barilla ,
Oven -ready Lasagne . No boiling required.Vyborne!
klukodvody
@cezar a když říkáš kdo nedělá bulharský salát jako já tak ho přidej člověče ať si ho také můžeme udělat .Jinak to máš pěkné a vyzkouším .Lasagne také nevařím ,ale bešamel používám .
cezar
@klukovody , v krátkej dobe dám recept na Bulharský šalát. V sezóne ma nenapadlo, aby som fotil postup, tak dám len fotografiu hotového produktu. Je to ten šalát, čo sme si kedysi dávno kupovali k vlašáku, parížskemu šalátu alebo treske.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia