Foto: libusa57
Tento recept som dokopy dala sama. Je to podobne spagetam Carbonara, ale je este lepsie! Moja rodina vseobecne miluje spagety, takze vymyslam rozne omacky...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarime spagety.Pridame na ne olivovy olej.Slaninu poprazime.Ak je mastna olej nepotrebuje.Dame vychladnut.
- 2
Parmezan ,smotanu,vajcia,fetu ,sol a c.korenie zmiesame a urobime z toho omacku.Ak sa vam zda prilis tekuta kludne pridajte parmezan.Ak zasa husta tak zakysanku alebo mlieko.No ak sa budete pridrziavat mnozstva bude akurat!
- 3
Do omacky pridame uprazenu slaninu a polejeme nou horuce spagety.Nakoniec posypeme nastruhanym eidamom a dochutime petrzlanovou vnatkou.Ak ma niekto radsej pikantnejsie a ostrejsie vone,moze pridat bazalku,cesnak pripadne cili papricky. Dobru chut! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bod 1 uvarime spagety ... Slaninu poprazime ..... dame vychladnut ........
bod 2 ".... polejeme nou horuce spagety" treba ich zase ohriať keď sme ich predtým dali vychladnúť?
tiež sa tam spomína eidam, ale v surovinách chýba
Poznámka: mám rád vynijajúce recepty
A vajicka cerstve za surova sa daju aj pit,ludia to volakedy bezne robievali a ja ich mam domace cerstve!