Špagety s výbornou bielou omáčkou

libusa57 - bez fotkylibusa57, 17. marca 2015
Špagety s výbornou bielou omáčkou
Foto: libusa57

Tento recept som dokopy dala sama. Je to podobne spagetam Carbonara, ale je este lepsie! Moja rodina vseobecne miluje spagety, takze vymyslam rozne omacky...

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
200 g dlhý tenký plátok
4 PL (alebo iný syr)
2 PL
4 PL
2 ks surové
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Uvarime spagety.Pridame na ne olivovy olej.Slaninu poprazime.Ak je mastna olej nepotrebuje.Dame vychladnut.

  2. 2

    Parmezan ,smotanu,vajcia,fetu ,sol a c.korenie zmiesame a urobime z toho omacku.Ak sa vam zda prilis tekuta kludne pridajte parmezan.Ak zasa husta tak zakysanku alebo mlieko.No ak sa budete pridrziavat mnozstva bude akurat!

  3. 3

    Do omacky pridame uprazenu slaninu a polejeme nou horuce spagety.Nakoniec posypeme nastruhanym eidamom a dochutime petrzlanovou vnatkou.Ak ma niekto radsej pikantnejsie a ostrejsie vone,moze pridat bazalku,cesnak pripadne cili papricky. Dobru chut! :-)

Diskusia k receptu

afataga
uz som sa zlakla, ze bude aj bambino, ale hura, nebolo, chutovo moze byt omacka dobra, len neviem, naco davas tu slaninu vychladnut
motyka
omáčka musí byť výborná. Máme radi špagety a suroviny z ktorých je tvoja omáčka sú super. Určite vyskúšam.5*.KK.
libusa57
Aftaga ty mas teda otazky!Predsa preto aby sa mi to vajce neuvarilo,nie?
libusa57
Inac, davam sem iba recepty ktore su vynikajuce, aj ked experimentujem casto a to mi nechuti az tak , nedam to sem. Niekedy som prekvapena z mojho vytvoru v pozitivnom zmysle a niekedy naopak.Milujem varenie a robim to s laskou a to je na vareni tiez dolezite!
eraserhead
môžeš mi vysvetliť toto:
bod 1 uvarime spagety ... Slaninu poprazime ..... dame vychladnut ........
bod 2 ".... polejeme nou horuce spagety" treba ich zase ohriať keď sme ich predtým dali vychladnúť?
tiež sa tam spomína eidam, ale v surovinách chýba

Poznámka: mám rád vynijajúce recepty
zinnajdha
tiež by som chcela vedieť, či omáčka je zo surových vajec a či sa neupravuje tepelne...?
evanaaa
Ajm mňa zaujal ten postup, myslím, že zo spomínaných surovín sa uvarí omáčka, takže slaninu ani netreba dať vychladiť, alebo sa všetko len zmieša za surova.....? - a dá na špagety, ktoré mohli tiež medziným už aj vychladnúť? Recept nekritizujem, lebo sa mi celkom páči, len je nejasný.
radox1
rozhodne by som tu kyslu sm.nahradil sladkou,neviem si tu nakyslu chut predstavit.
libusa57
eraserhead, nic sme vychladnut nedali a spagety uz vobec nie.Ved to je omacka sup-sup tam sa nestiha nic ochladit.Ja ked napisem chladenie slaniny to je najviac takych 5 minut aby som ju tam taku vriacu nesupla na vajicka a aby z toho neboli smazena vajicka na smotane!Spagety sa uvaria a su horuce poklopene ...ta omacka sa zmiesa za minutu a vysype sa na tie horuce spagety,omacka je dobre vymiesana,tam vajicka nevidno a ked sa omacka supne na vriace spagety asi sa aj vajicka tam sparia a yeda nie su tak celkom surove!A kym som varila spagety tak som slaninku poprazila a mozem si ju davat do taniera kolko mi chuti ale ja som ju zmiesala do vsetkej zmesi!
libusa57
Co sa tyka kyslej smotany ja ju pouzivam vela do varenia namiesto sladkej lebo tuto co mam tu ja nie je az tolko kysla ale sladkava.
A vajicka cerstve za surova sa daju aj pit,ludia to volakedy bezne robievali a ja ich mam domace cerstve!
libusa57
A prepacte mili moji ze neviem to tak vysvetlit ako by vam bolo najvhodnejsie pochopit,uz som spominala ze som zo srbska a je to iny styl a velakrat sa vsetko domoce tak ze to nechapete...ale chapem ja Vas ze nechapete hehehe...
libusa57
A aj sa posnazim pisat jasnejsie aby ste ma neukrizovali hehehe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia