Výborná, jednoduchá a rýchla polievka inšpirovaná talianskou kuchyňou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks malý |
|
1 ks čerstvá stredná |
|
1 ks stredný |
|
malý |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
čerstvý |
|
4 strúčiky |
|
1 dl |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Čerstvého lososa si nakrájame na kúsky, dáme do misky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme odpočívať.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v hrnci na masle, pridáme olivový olej, na kúsky nakrájaný cesnak, zeler, mrkvu, petržlen a batat. Necháme zovrieť cca 1,2 l vody, ktorou zeleninovú zmes zalejeme, keď začne rozvoniavať. Pridáme soľ, bobkový list, nové korenie, kúsok strúhaného zázvoru, kajenské korenie a koriander a necháme variť, kým zelenina trošku nezmäkne.
- 3
Pridáme lososa, vyberieme nové korenie a bobkový list a rozmixujeme polievku ručným mixérom. Vznikne nám krém, do ktorého prilejeme šľahačkovú smotanu, privedieme k varu a odstavíme. Nakoniec pridáme podľa chuti čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok. Odporúčam servírovať pokvapkané talianskym olivovým olejom s príchuťou citrón alebo pomaranč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu