Ryzovy pilaf s hubami a prosciuttom

caterina - bez fotkycaterina, 8. februára 2015
Ryzovy pilaf s hubami a prosciuttom
Foto: caterina

Jednoduche, rychle a velmi chutne jedlo.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

320 g
300 g
1 ks
1 balenie
100 g
60 g
7 dl




Postup

  1. 1

    Na oleji opecieme do sklovita polovicu cibule, pridame ryzu, safran a chvilu opekame. (Safran sa da nahradit kurkumou, ktora ryzu pekne zafarbi). Zalejeme horucim masovym vyvarom (ak nie je, zalejte horucou vodou) a vlozime do rury na 200 stupnov a cca 20 minut.

  2. 2

    Na oleji opecieme druhu polovicu cibule, pridame cerstve huby (ja som mala sampiony), strucik cesnaku a chvilu podusime, kym sa odpari voda z hub. Pridame prosciutto nakrajane na male kusky (da sa nahradit slaninou) a tiez nakrajane vlasske orechy. Osolime (mierne, nakolko suroviny uz obsahuju sol), okorenime MCK a chvilu opekame. Nakoniec pridame cerstvu petrzlenovu vnat.

  3. 3

    Hotovu ryzu ochutime lyzicou masla, pridame pripravenu zmes z hub a premiesame. Podavame s chladenym bielym vinom.

Diskusia k receptu

jozka2
Moze to byt dobre,ale ja by som tam prosiut nedala,to by som tak potichucky spapkala.Stacia huby aj tak to musi byt dobrota s hribami.
amelie
výborný recept na pilaf, @caterina :-))) stojí za vyskúšanie, preto si ho ukladám do KK:-)) *****
caterina
dakujem za mile komentare ;) dufam, ze vam bude chutit. Priznam sa, ze som ryzu v rure pripravovala prvykrat a tusim uz inak ani nebudem. Chutila mi viac ako dusena v hrnci.
evanaaa
@caterina , aj ja chválim, dobré na tom je, že sa dá obmieňať, myslím suroviny, ale tvoja verzie je iste chutná. A čo sa týka dusenia ryže v rúre, moja mama len tak robievala - najprv ryžu opražila, alebo nejak s niečím upravila a dala dokončiť do rúry, ani nemiešala. Niekedy som aj ja dávala aj obyčajnú ryžu ako prílohu dodusiť do rúry.
caterina
po dlhom case som zopakovala s kurkumou, chutne to bolo rovnako ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia