Foto: violeta
V našej rodine sú cestovinové jedlá obľúbené, tento rýchly obed, alebo večeru robievam dosť často.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetky suroviny, lebo samotné varenie je veľmi rýchle a potrebujeme mať všetko poruke. Cesnak ošúpeme a nakrájame, cibuľky očistíme a nakrájame na kolieska aj s vňaťou, cukety a zeler umyjeme a nakrájame, cherry paradajky umyjeme a prepolíme, alebo keď sú väčšie, rozštvrtíme. Teraz si dáme variť dostatočné množstvo vody so soľou, na cestoviny. Tie uvaríme al dente.
- 2
Na veľkej panvici s vysokým okrajom zohrejeme olej, pridáme cesnak, cibuľku, zeler, chvíľku opekáme, pridáme cuketu, opekáme ďalej a zároveň ochutíme korením, chilli papričkami a oreganom. Do panvice dáme aj kapari, olivy, sušené paradajky, ktoré si nakrájame na kúsky, môžeme pridať aj časť nálevu. Cherry paradajky prihodíme až nakoniec, tie len prehrejeme, aby veľmi nezmäkli. Celé jedlo ochutnáme a dochutíme soľou, korením, chilli, alebo oreganom. Sporák vypneme.
- 3
V tejto chvíli by už mali byť hotové cestoviny, ktoré zlejeme a hneď pridáme do panvice, premiešame.
- 4
Cestoviny naservírujeme na taniere, posypeme grana padanom, alebo parmezánom a navrch uložíme umytú a odstredenú rukolu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@denichef , som rada, že Vám chutilo, Samkovi vraj chutí cuketa, pozdravujem :-)