Mont Blanc fotorecept

sandriw - fotkasandriw, 24. januára 2015
Mont Blanc (fotorecept)
Foto: sandriw

Tento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku, pyré však zvyknú zamieňať za sladké zemiaky alebo Zobraziť celý popisTento dezert pre milovníkov gaštanového pyré pochádza z Talianska. Veľmi obľúbený je aj napríklad v Japonsku, pyré však zvyknú zamieňať za sladké zemiaky alebo tekvicu na pečenie. Je to veľmi rýchly a jednoduchý dezert, ktorý je vhodný či už pre varenie s deťmi, keďže si pri jeho príprave môžu trénovať zručnosť, ale aj v prípade, že čakáte návštevu, ktorá si potrpí na exkluzívnosť. Tej len treba povedať, že je to „Mont-Blanc aux marrons“ a budú z toho PAF :D Viac na: www.facebook.com/whiskitmix

Suroviny

ľubovoľné




Postup

  1. 1

    Množstvá neuvádzam, pretože si myslím, že nie sú potrebné. Pomer gaštanového pyré a šľahačky je podľa chuti a aj osladenie ;) Ale teraz postup: Upečieme piškótové cesto podľa vlastnej chuti vysoké do 1,5 cm, alebo si v supermarkete kúpime rovno hotové (keďže ja v mojej dočasnej mikrokuchynke rúru nemám, tak som zvolila druhú možnosť a kúpila kakaové).

  2. 2

    Šľahačku podľa chuti osladíme vanilkovým cukrom a vyšľaháme. Gaštanové pyré zmiešame s časťou šľahačky, aby bolo jemnejšie. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť. Dve zdobiace vrecká (v mojom prípade mikroténové vrecká s odstrihnutým koncom) naplníme jednak šľahačkou a jednak gaštanovým krémom.

    Mont Blanc (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podľa veľkosti priemeru muffinových košíčkov si z piškótového cesta vykrojíme kruhy a vložíme ich do košíčka. Do stredu každého kolieska natlačíme kopček šľahačky a pomaly okolo neho, v niekoľkých vrstvách, vytvoríme kopec z gaštanového krému. Ozdobíme kúskami čokolády.

    Mont Blanc (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tip: Okrem piškótového cesta možno použiť aj napríklad košíčky z krehkého cesta, alebo cesto odpaľované. A namiesto čokolády práškový cukor, kokos, alebo nejaké čerstvé, či zavárané kyslejšie ovocie, kandizované ovocie, oriešky alebo nejaké bonbóny :)

    Mont Blanc (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

duskousko
...-;).., doporucoval by som "rozriedit" gastanove pyre s RUM-om...-:)! Bude to - okrem delikatesnej chuti! - este aj vonave...-;)!
sandriw
@duskousko : Jop, to bude... trochu som naň pozabudla, ako som len mohla!!! :) Ja som ho tam nedávala len preto, lebo momentálne by bolo pre mňa zbytočné ho kupovať kvôli jednému receptu... :) Ale takto je to aspoň vhodné aj pre deti ;)
martamm
@Sandriw , nápaditý receptík, u nás gaštanové pyré "ide", spravím niekedy, som zvedavá na reakcie konzumentov, ale určite budú pochvalné :)
babkamt
poslala som tento recept neveste. Má rada gaštanové pyré so šľahačkou:-)
medovnicek
ja mám gaštanové pyré veľmi rada a som veľmi rada, keď objavím nejaký nový recept z neho, vďaka:)
sandriw
Keďže som chvíľku bola mimo netu, tak aspoň takto dodatočne chcem poďakovať všetkým, čo sa tento recept páčil :)

Gaštan pyré je super, napríklad aj zmrazené a potom nastrúhané na vanilkovú zmrzlinu, alebo akúkoľvek iné a k tomu nejaké letné ovocie, najlepšie čerstvo odtrhnuté. Och mňam, nech je už leto :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia