Maslo zo sušených paradajok

andul - fotkaandul, 21. apríla 2015
Maslo zo sušených paradajok
Foto: andul
15 minút
príprava

Suroviny

1 hrsť
1 ks
2 strúčiky
150 - 250 g
10 lístkov




Postup

  1. 1

    Sušené paradajky si namočte do olivového oleja (aspoň na pár hodín, aby zmäkli), alebo ak nemáte čas tak ich dajte do teplej vody, alebo už môžete kúpiť sušené paradajky v oleji. Rozmixujte ich v mixéry na čo najmenšie.

  2. 2

    Na panvici na masle osmahnete cibuľku a pridáte cesnak. To potom pridajte k paradajkám a znova premixujte. Prihoďte aj pár lístkov bazalky ak máte po ruke.

  3. 3

    Maslo taktiež vložte do mixéra a všetko spolu mixujte kým sa to nespojí do jednej hmoty. Potom dajte do chladničky a konzumujte s bagetkou alebo chlebom ako obyčajné maslo :)

Diskusia k receptu

havino
páči sa mi, sušené paradajky mám rada a viem si predstaviť využitie tohto masla
jarunka
Paci sa mi to, dobry napad, vyskusam najblizsie ked budem piect chlieb alebo pecivko
amelie
pekné, @adul , dobrý nápad, robím podobnú nátierku z masla, sušených paradajok a surovej šalotky:-) skúsim pre zmenu tú tvoju:-)))
paploska
výborný nápad, mám kopec sušených paradajok a práve dojedáme cesnakové maslo. cez víkend skúšam tvoj recept. :-)
afataga
fajn moze byt aj ako bylinkove maslo na grilovacku
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Zaujímavé, páči sa mi.
klukodvody
No to je věc ,u jednoho receptu byl odkaz na sušené paradajky ,ale bylo to 3 kg balení tak jsem přemýšlel co s takovým množstvím a už vím tak moc děkuji a už se těším až ho udělám .Ukládám do k.k. a *****
nalpa
.. som vybrala prvu v rade 5 litrovu flasu susenych paradajok z komory, dala ich na stol, uskerila sa a vravim im: a dnes kapnete maslo!...a isla citat recept ako na to!... a cooooo nevidiiiiim... ono su to Susene paradajaky s maslom!...tak som sa vratila, pekne som sa na ne usmiala ake su zlate v tom olivovom oleji, ospravedlnila sa za vyhrazanie bezrozvazne a ulozila ich na naspat s laskou do komory...dufam ze neutrpeli ziadnu citovu ujmu a neodzrkadli sa to na ich zdravi....:)))))))))))
motyka
Výborný nápad. Na rôzne použitie v kuchyni. Určite si to urobím. KK5*.
andul
@nalpa , ale kľudne ich môžeš použiť aj také aspoň budú pekne mäkké a pôjdu dobre rozmixovať, ale 5l by si asi nespotrebovala :D :D
nalpa
@andul :-)))...maslo je krasne a isto aj chutne , take typicke pre nas slovakov, maslo s dacim...:)..pekny den :)
PS: 5 l je u nas tak na tyzden a ked sa krotime tak na desat dni :)...paradajky ci cerstve ci susene su zakladna potravina, ku chlebu, syr feta, blakan, labneh atd...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia