Foto: sandriw
Nedávno som dostala veľkú chuť na domácu pizzu, lenže v mojom prechodnom obydlí nemám rúru. Spomenula som si, že som niekde na nete videla, Zobraziť celý popisNedávno som dostala veľkú chuť na domácu pizzu, lenže v mojom prechodnom obydlí nemám rúru. Spomenula som si, že som niekde na nete videla, ako pizzu robili na panvici. Tak som sa pustila do hľadania. Po zadaní správnych kľúčových slov som našla receptov neúrekom. Samozrejme, že to nie je úplne to isté ako originál, no príprava je veľmi jednoduchá a pizza je hotová raz dva. Ako sa vraví, z núdze cnosť :) Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
porcie
Postup
-
1
V miske zmiešame múku, droždie, soľ a cukor. Pridáme vodu a 2 PL olivového oleja. Vypracujeme vláčne cesto. Ak by bolo príliš tuhé, pridáme ešte trocha vody. Cesto potrieme zvyšným olejom a necháme 1 – 2 hodiny kysnúť.
- 2
Potom cesto rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme malé bochníčky a necháme ešte 20 minúť dokysnúť.
- 3
Každý bochníček rukami roztiahneme tak, aby cesto pokrylo plochu panvice (priemer panvice cca 16 cm). Pritlačíme ku dnu a pečieme na strednom plameni, kým spodok nechytí zlatohnedú farbu.
- 4
Cesto otočíme a potrieme paradajkovým pretlakom, ktorý sme si rozriedili vodou a ochutili pizza korením, bazalkou, oreganom a čiernym korením. Posypeme na kolieska nakrájanou cibuľkou, na to položíme plátky slaniny a na prúžky nakrájanú papriku.
- 5
Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom a zakryjeme pokrievkou (ak nemáme dobre poslúži aj alobal). Pečieme, kým sa nerozpustí syr.
- 6
Na pizzu si, samozrejme, každý môže naložiť čokoľvek podľa vlastnej chuti ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@micanela : Ja ako milovník pečenia, bez rúry dosť trpím a preto vymýšľam a hľadám rôzne alternatívy, ako si to vykompenzovať :D
@rebeka14 : možno by to šlo aj s hotovým cestom z obchodu alebo rovno z hlboko mrazenou hotovou pizzou, treba vyskúšať ;)