Farfalle so sušenými paradajkami a špenátovými listami
Foto: brambora
Superrýchly, chutný recept. Moje druhé "ja" malo nutkanie tam dať aj domácu údenú slaninku, ale držala som sa viacmenej pôvodného receptu, ktorý som našla Zobraziť celý popisSuperrýchly, chutný recept. Moje druhé "ja" malo nutkanie tam dať aj domácu údenú slaninku, ale držala som sa viacmenej pôvodného receptu, ktorý som našla v letáku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. Kým sa varia, stihneme pripraviť "omáčku".
- 2
Do rozohriatej hlbšej panvice, woku si dáme olivový olej a 1PL masla. Pridáme nasekaný cesnak, opražíme len chvíločku, aby nezhnedol. Následne pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme a necháme dve minútky bublať. Pridáme horúci zeleninový vývar a dusíme.
- 3
Omáčku stiahneme z ohňa, pridáme nakrájané špenátové listy, uvarené cestoviny. Dáme späť na plameň a už len prehrejeme. Na záver pridáme nakrájaný syr na kocky a premiešame.
- 4
Ako ozdobu použijeme petržlenovú vňať.
- 5
Bola som milo prekvapená chuťou cestovín. Ešte som nejedla kombináciu rajčín a špenátu, ale bolo to viac ako výborné. A ešte k tomu je to rýchle, šťavnaté a finančne zvládnuteľné. ;-) Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@mariamka ja som pouzila goudu, ale oficialne tam mal ist balkansky syr. ;-) ono sa to tam vlozi len na zaver, takze len tak, aby si mala do coho zahryznut. :D mne sa trosku aj tahal, ale balkan sa asi nebude tahat.
Ja kupujem na váhu pri pulte v Kauflande a sú v oleji. Podobné varil aj Ital v kuchyni (myslím na Nove). :-)
@afataga no boli fakt skvelé, ten rajcinovy pretlak bol tak 2PL, tak myslím, že to nebolo príliš. Potom daj foto. ;-)