Výborné celozrnné cestoviny so zeleninou

dadaku - bez fotkydadaku, 13. februára 2015
Výborné celozrnné cestoviny so zeleninou
Foto: dadaku

Pridávam sem recept aj ja,ktorý je veľmi chutný,zdravý,dietny a hlavne finančne nenáročný a to poteší aj tie žienky,ktoré chcú byť štíhle.. chutí celej mojej rodine a dokonca aj známym , ktorí ho už ochutnali.. Verím, že Vám bude chutiť :D

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 g zmes
150 g čerstvý mix
1 ČL bez glutamanu
1 ks malá sušená
3 PL
1/2 ČL
1 ČL
2 PL (alebo iný)
1 ks väčšia
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si celozrnné cestoviny v štipke osolenej vody. Cestoviny neprepláchujeme ,aby sme zbytočne nevymývali vlákninu a aby boli teplé.... kým sa nám cestoviny varia nachystáme si väčšiu cibuľu a pánvicu - hlbšiu ... uvarené cestoviny dáme do väčšej misky a ideme na druhú časť.

  2. 2

    Panvicu si rozohrejeme, pridáme olej a nakrájanú cibuľu. osmažíme 1min.a pridáme mrazenú zeleninovú zmes.. Výber zmesi je na vás,je jedno akú použijete. Ja som dala obyčajnú polievkovú zmes s fazuľovými strukmi. Osmažíme cca 5min. Pridáme sojovú omáčku,vegetu,čili papričku,grilované korenie a dusíme ešte asi 5min. Ak máte málo pustenej šťavy zo zeleniny,tak trošku prilejte vody,ale nie moc. Potom pridajte šalátové korenie a premiešajte. Ešte podusíme 2min a odstavíme. A ideme na záverečnú časť.

  3. 3

    Cestovinky nám zatiaľ trošku ochladli,ale pozor nesmú byť studené. Udusenú zeleninku zmiešame s cestovinami a pridáme ešte šalát mix ,výber taktiež na vás. Ja som použila klasiku dostupnú asi už v každom obchode. Možete dať kľudne aj hlávkový šalát,alebo ľadový. A hotovo :D Možu sa papať samotné,alebo k mäsku ako príloha,alebo si možete opražiť na rezance pokrájané kuracie prsia s gril.korením a zmiešať. Pre každého ako chutí.. Mne však vyhovujú takéto,keďže sa snažím zhodiť nejaké to kilečko :) :) Dobrú chuť...

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
spravne, len sa nedaj odradit, v obchodoch je siroka ponuka koreniacich zmesi, urcte si nieco lahodne najdes, videla som aj korenie na ryby, na americke zemiaky, na placky, na gyros, na pizzu, na hydinu, na divinu a co ja viem co este, uz aspon viem, pre koho to vyrabaju, cim vic druho, tym lepsie, este dobre ze si sa sem prihlasila, lebo aspon nam ma kto vysvetlit, ake zdrave a vyborne to je a ze ked sol zadrziava vodu, tak ze vlastne aj tuk, neviem preco by som si mala dat bocik s grilovacim korenim, ja si ho dam upeceny so solou, rascou a cesnakom a ked si dam jeden kusok, pochutnam si a nemusim nad nim len slintat a mozno je to menej kalorii ako tento tvoj obed
@brambora bingo :-)
@renulienka :-)