Grissini fotorecept

jenni - fotkajenni, 6. februára 2015
Grissini (fotorecept)
Foto: jenni

Talianske tyčinky len tak na zahryznutie ako snack, predjedlo s nejakým dipom alebo na cesty! Chutné sú len tak, samé o sebe alebo s Zobraziť celý popisTalianske tyčinky len tak na zahryznutie ako snack, predjedlo s nejakým dipom alebo na cesty! Chutné sú len tak, samé o sebe alebo s dobrým pestom zo sušených paradajok. www.dontbefakebakesomecake.sk

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

225 g
100 g
1 1/2 ČL
3 PL
200 ml
9 g
1 PL
Okrem toho:
 na potretie
 na posyp




Postup

  1. 1

    Najprv si v jednej miske dáme do teplej vody droždie a cukor a dobre premiešame. V druhej miske si zmiešame obe múky, soľ, pridáme olivový olej a vmiešame vodu s droždím.

  2. 2

    Cesto poriadne vymiesime, v prípade potreby pridáme 1 PL múky. Misku s cestom prikryjeme utierkou, pokojne misu s cestom podložte ďalšou utierkou a dajte kysnúť na teplé miesto na hodinu.

    Grissini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdeľte na tri časti. Z každej časti vyvaľkajte cesto do tvaru obdĺžnika.

    Grissini (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozkrájajte na pásiky hrubé cca 0,5 cm.

    Grissini (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Každý pás cesta skrúťte ako na fotke a preložte na plech na pečenie.

    Grissini (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každú tyčinku potrite olivovým olejom.

    Grissini (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tyčinky potreté olejom môžete posypať sezamom alebo napríklad makom, ľanovými semienkami alebo soľou, k soli môžete pridať aj rozmarín.

    Grissini (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tyčinky vložte do predhriatej rúry a pečte pri 190 stupňoch približne 20 minút. Dávajte pozor, aby vám neprihoreli. Pečte kým tyčinky nechytia zlatú, alebo hnedú farbu, čím sú tmavšie, tým budú chrumkavejšie. Pokiaľ budú mať farbu ako na fotke budú krásne chrumkavé. Hlavne treba dať pozor, aby neprihoreli.

    Grissini (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marikafil
robievam podobné, len som doteraz potierala vajcom. skúsim potrieť olejom a tak posypať semiačkami. super recept!
frezia68
Také trvanlivejšie by sa mi zišlo,asi vyskúšam z bezlepkovej múky.Len či bude dobre tvarovateľná?Ak nie,budú kratšie :-))),pekné tyčinky.
danda3
Krásny recept s krásnymi fotkami, niet čo dodať. ♥
safran
vyzerajú výborne, so špaldou aj zdravšie ako iba s bielou múkou, ukladám 5*, vďačný recept... krásne foto a prezentácia
medovnicek
takéto tyčinky mám veľmi rada, vďaka za recept a tá úvodná fotografia sa ti nesmierne vydarila:)
ywett
niečo prekrásne, mám veľmi rada tvoje nádherné fotky...viem, že sa stále opakujem, ale vždy sa tak teším na tvoje recepty a fotky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia