Foto: caterina
Pre milovnikov baklazanu mozno zaujimavy recept ;)
Postup
-
1
Baklazan si nakrajame na male kusky. Dame do pariaceho hrnca/nadoby a nechame naparit do makka. Prelozime do nadoby a nechame mierne vychladnut.
- 2
Pridame nadrobno nakrajanu petrzlenovu vnat, dva zltky, sol, roztlaceny cesnak, asi 5 lyzic struhanky a lyzicu muky (mnozstvo sa moze menit podla konzistencie cesta). Vsetko spolu poriadne zmiesame (najlepsie je to miesat rukami). Hmota by nemala byt tuha. Opatrne vypracujeme gulky a jemne ich obalime v struhanke.
- 3
Plech vystelieme papierom na pecenie, pokvapkame olejom a ulozime nan obalene gulky. Aj gulky mozno jemne poolejovat/pomastit. Pecieme asi 35 minut (treba sledovat) pri teplote 220 stupnov. Kto chce, moze vyprazit na panvici.
- 4
Gulky mozno podavat so zemiakmi, ako prilohu alebo s paradajkovou omackou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu