
Domáci ratatouille
Po francúzky rattatoille a po slovensky by som povedala zeleninové lečo bez vajíčka...

Listový šalát s močacinou, plesňovým syrom a kávovým dresingom
Je to nápadité a zároveň veľmi chutné jedlo, ktorým očarúvam hostí.

Zázvorové rizoto v ryžovom papieri, steak z klokana na morskej soli s redkvičkou a opekaným zemiakom
Toto jedlo je vhodné zakomponovať do viac chodového degustačného menu. Váha jedla je pre 4 osoby....

Languedocký šalát
Salat sa da urobit vlastne zo vsetkeho. Toto je taky "nedelny" a davam ho sem preto,...

Mangold zapečený so syrom
Neexistuje zelenina, ktoru by som nemala rada. A tak som na trhu neodolala ani nadhernym...

Tarte a la moutarde - Horčicový koláč
Necakana navsteva? Listkove cesto je v chladnicke...

Mrazený kokosový krém
Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.

Kuskusové placky
Jemne male placky sa podavaju ako priloha k masu a zeleninovym salatom, alebo len tak, ...

Teľacie Marengo
V lete sa najlahsie pripravuju aj konzumuju jednoduche, lahke jedla. S prichodom chladnejsich dni sa...

Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Zo surovín A (okrem masla) si vymiesime cesto. Ked sa začne formovat tak pridame rozpustene maslo a...

Avokádo s krevetami
Kedze sa mi takato priprava avokada velmi osvedcila, rada sa o nu podelim. Mozete ho...

Ratatouille
Na ratatouille som uz videla kopu receptov. Kedze na juhu Francuzska sa ratatouille pripravuje od nepamati...

Paradajky plnené baklažánom a paprikou
Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim:...

Cibuľový koláč - Pissaladière
Oblubeny a v celom Francuzsku rozsireny cibulovy kolac ma na juhu svoju verziu s ancovickami a ciernymi...

Fantastický francúzsky bezlepkový chlebík a bagetky
Tak tento bezlepkový chlebík je môj No. 1:) Piekla som ho už viackrát a vždy sa podaril,...

Celozrnné olivovo-pinolkové žemličky
Nedavno som si na ferii kupila pecivo s ciernymi olivami, ktore mi velmi chutilo. Predavac...

Baklažánovo-roquefortové závitky
Baklazan je v v stredomorskej kuchyni oblubenou zeleninou. Male vychladene zavitky s roznou naplnou sa podavaju...

Tarte aux citrons - citrónový koláč
Ovocne kolace, ktore sa podavaju studene, su v lete prijemnym osviezenim. Patri k nim...

Pate brisee (krehke maslove cesto)
Krehke maslove cesto sa pouziva na sladke aj slane kolace. Jeho priprava je velmi lahka. Recept...

Tarte tatin
Nasla som tu recept na oblubenu tarte tatin. Kedze ju robim trochu inak, pridavam recept...

Omáčka Aioli
Aioli je juhofrancuzska studena omacka, ktora sa podava k teplej varenej zelenine, k studenym masam,...

Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...

Moje Chicken Cordon Bleu
Variacii originalneho receptu, podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou, pecu , alebo dusia...

Tarte Tatin
Tradícia hovorí, že Tarte Tatin bola prvýkrát vytvorená náhodou v hoteli Tatin v Lamotte-Beuvron, Francúzsko...

Hriešna torta
Famózna čokoládová torta nie len pre čokoholikov. Svojou fantastickou lahodnou chuťou pošteklí chuťové poháriky aj tým...

Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati
Husacie prsia šikmo narežeme do hĺbky kože, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. V chlade...

Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...

Kura á la Bresse
Toto je tradičný francúzsky recept, ktorý robievam dosť často a ponúka alternatívu k slovenskému grilovanému kuraťu,...

Bezé torta s jahodovou náplňou
Ľahká, krehká, jahodová pochúťka... každé sústo sa priam rozplýva na jazyku. Neodpustím si ju...

Vichyssoise - francúzska studená zemiaková polievka
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, cibuľku a nakoniec zemiaky. Zeleninu zalejeme...

Barborkin Quiche
Formu na quiche mame z dovolenky vo Francuzsku, a dnes som ju po prvykrat pouzila...

Jahodové bábovičky
Jahody, jahody, jahody... v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu... a...