Foto: egreska
..schválne nepíšem francúzska ,ale podobná...
porcie
Postup
-
1
Cibule si nakrajame nie celkom na drobno.Restujeme na oleji,na miernom ohni asi 30 minut.Sem-tam premiešame ,ku koncu už treba sledovat lebo medzi skaramelizovaním a zhorením je len par sekund..takže bacha!
-
2
Maslo vymiešame s múkou.
-
3
Primiešame k cibuli a pražíme 15-20 minut.
-
4
Takto to ma vyzerať na dne hrnca,tam je ukrytá všetka tá chuť.
-
5
Zalejeme dobrým červeným vínom a varíme pokial cítime surové víno.Pár minutiek...
-
6
20 minut pred dokončením polievky chlieb alebo bagetu natrhame ,dame na plech,polejeme oliv.olejom a posypeme tymiánom.Dame upiect na 200 st do chrumkava.
-
7
Prilejeme vodu,zvýšime ohen,pridame bobkovy list a tymián.Jemne zo dna zoškrabte to pripečené.Nechame vodu zredukovat,varíme asi 30 minut.( kto chce môže pridat 1/2 zel.bujona )
-
8
Na koniec dochutíme solou a korením.
-
9
Horúcu polievku naberieme do šálky ,vhodíme par kuskov chleba a zasypeme hojne nastruhaným syrom.Šupneme do vyhriatej rury ,syr sa roztopí a zapečie..Bon appétit !
je zvyknutý len na klasiku.