Foto: sisok
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 kusy |
|
400 gr, na kašu |
|
20 cl |
|
150 gr |
|
20 gr |
|
6 štipkov, - fleur de sel |
|
20 gr |
|
10 cl |
|
3 štipky |
|
5 cl |
|
5 cl |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky, prepláchnite a dajte variť do osolenej vody (nie do vriacej, zemiaky dajte do vody kým je studená). Počítajte s 10gr soli na liter vody. Uvarené zemiaky popučte a dajte na slabši oheň, postupne primiešávajte mlieko a maslo, až kým nebude zemiaková kaša podľa vaších predstáv. Dochuťte.
- 2
Rúru predohrejte na 200 stupňov Celzia. Odstránťte kosti z rybacích filiet (pinzetou vytrhávajte kostičky vždy smerom od chvosta ku hlavičke rybky). Takto očistené filety posypte soľou (najlepšie kvetmi soli - najjemnejšia morská soľ, fleur de sel) a štipľavou paprikou - piment d´Espelette). Na panvicu pridajte olivový olej a keď je tento olej horúci, opečte na panvici filety zo strany kože aspoň 2 minúty. Filety otočte. minútu opečte z druhej strany, preložte do plytkej nádobym ktorá je vhodná do rúry a na panvici, na ktorej ste opiekli rybu si spravte omáčku - med, balzamikový ocotm trochu vody a nechajte variť asi 1 min, kým omáčka nezhustne.
- 3
Filety prelejte touto omáčkou a dajte do predohriatej rúry na 4 minúty. Podávajte so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mensia pripomienka espelette nie je korenie, ale cervena paprika, pestovana na juhu Francuzska (Baskicko). Predava sa mleta, ale asi tazko sa bude dat zohnat na Slovensku, aj preto, ze je relativne draha.