Foto: katherinkatka
Po francúzky rattatoille a po slovensky by som povedala zeleninové lečo bez vajíčka...
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny
-
2
nakrájame cukinu a cibuľku nadrobno s pružkami paprika a osmažíme do mäkka na oleji. Nakoniec nadrobno nakrájaní cesnak.
-
3
Po zmäknutí pridáme rajčiny a podľa chuti kečupu, osolíme a okoreníme. Chvíľku podusíme.
-
4
Môžeme podávať s chlebo alebo kopčekom rýže.
Niekedy ratatouille aj peciem, pecena paprika je uzasna. Obcas k tomu prihodim male kuracie stehna, ktore sa upecu zaroven s tymto vonavym zazrakom.
Francuza by to v zivote nenapadlo. Nanajvys lyzicku paradajkoveho pretlaku, ak su paradajky sklenikove bez chuti.
No a samozrejme, aby to bola ratatouille, chyba baklazan.