Domáci ratatouille fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 8. októbra 2010

Po francúzky rattatoille a po slovensky by som povedala zeleninové lečo bez vajíčka...

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
  /podľa chuti/
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny

    Domáci ratatouille (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nakrájame cukinu a cibuľku nadrobno s pružkami paprika a osmažíme do mäkka na oleji. Nakoniec nadrobno nakrájaní cesnak.

    Domáci ratatouille (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po zmäknutí pridáme rajčiny a podľa chuti kečupu, osolíme a okoreníme. Chvíľku podusíme.

    Domáci ratatouille (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme podávať s chlebo alebo kopčekom rýže.

    Domáci ratatouille (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

babi
Ratatouille je moje oblúbené jedlo, ale patrí tam ešte nutne baklažán a provensálske korenie., potom je to pravé ratatouille. Vyskúšaj
sandratamer
ja ratatouille pečiem. Miesto kečupu by som dala drvené paradajky, no a nejaký ten tymián. A bez baklažánu si ani neškrtnem. Ale ochutnala by som aj tvoju verziu, vyzerá to výborne!
julica
Podobne ako babi a sandra. Francuzi to maju este prespekulovanejsie: vraj kazdy druh zeleniny opekaju osobitne, aby z toho nebolo "leco".
Niekedy ratatouille aj peciem, pecena paprika je uzasna. Obcas k tomu prihodim male kuracie stehna, ktore sa upecu zaroven s tymto vonavym zazrakom.
sofatko
Ratatouille robievam často, tiež tam idávam baklažána ešte na kruhy nakrajené 2-3 zemiaky a tymián tam musí byť, ten dáva tomuto jedlu práve tú jeho špecifickú chuť. Keď robievam ,,mužskú verziu,, tak tam dávam ešte aj trochu mletého hovädzieho mäsa,pred tým ako na panvicu hodím všetku tú zeleninu:-) Milujem toto jedlo!
odile304
Kecup v ratatouille !!!
Francuza by to v zivote nenapadlo. Nanajvys lyzicku paradajkoveho pretlaku, ak su paradajky sklenikove bez chuti.
No a samozrejme, aby to bola ratatouille, chyba baklazan.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia