Foto: amelie
Jemne male placky sa podavaju ako priloha k masu a zeleninovym salatom, alebo len tak, napriklad k caju.
Postup
-
1
Pripravime si potrebne suroviny. Ak nemame kuskusove korenie, mozeme si ho urobit zmiesanim sladkej cervenej papriky, rimskej rasce (cumin), rasce (carvi), zazvoru, koriandru, mletych klincekov, kardamomu, suseneho cesnaku, skorice, muskatoveho orieska, cierneho korenia a soli).
-
2
Placky budu jemne alebo zrnitejsie podla toho, ci pouzijeme jemny alebo hrubsi kuskus. Robia sa aj placky z bulguru.
-
3
Papriku dame vcelku piect do rury. Ked sa na supke zacnu robit pluzgieriky a zacne cernat, vyberieme ju a osupeme pod studenou tecucou vodou. Odstranime jadovnik a papriku pokrajame nadrobno. Osupanu uhorku (mozeme ju nahradit vacsou cuketou) a vacsiu mrkvu postruhame na struhadle, cesnak a chilli papriku posekame nadrobno. Zo zeleniny vytlacime prebytocnu vodu. Kuskus zalejeme v mise horucou vodou. Ked nabobtna, skyprime ho vidlickou, pridame olivovy olej a zeleninu. Ochutime korenim, vmiesame vajcia, prasok do peciva a tolko struhanky, kolko jej kuskus vsiakne (3-4 pl), aby vzniklo huste cesticko, z ktoreho by sa dali robit placky. V panvici rozohrejeme male mnozstvo slnecnicoveho oleja a lyzicou don vkladame placky. Splostime ich chrbtom lyzice.
-
4
Placky opecieme po oboch stranach dozlatista.
-
5
Vyberieme na papierovu utierku, zbavime ich tak prebytocneho tuku. Mozno sa kuskusove placky na Slovensku osvedcia aj k pivu :-)
Diskusia k receptu