Kuskusové placky fotorecept

amelie - fotkaamelie, 6. septembra 2010
Kuskusové placky (fotorecept)
Foto: amelie

Jemne male placky sa podavaju ako priloha k masu a zeleninovym salatom, alebo len tak, napriklad k caju.

Suroviny

300 g
1 ks
1  ks
1  ks
2  struciky
2 ks
3 pl
1- 1 1/2 ks
1/2  vrecuska
1 pl
1  ks




Postup

  1. 1

    Pripravime si potrebne suroviny. Ak nemame kuskusove korenie, mozeme si ho urobit zmiesanim sladkej cervenej papriky, rimskej rasce (cumin), rasce (carvi), zazvoru, koriandru, mletych klincekov, kardamomu, suseneho cesnaku, skorice, muskatoveho orieska, cierneho korenia a soli).

    Kuskusové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Placky budu jemne alebo zrnitejsie podla toho, ci pouzijeme jemny alebo hrubsi kuskus. Robia sa aj placky z bulguru.

    Kuskusové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriku dame vcelku piect do rury. Ked sa na supke zacnu robit pluzgieriky a zacne cernat, vyberieme ju a osupeme pod studenou tecucou vodou. Odstranime jadovnik a papriku pokrajame nadrobno. Osupanu uhorku (mozeme ju nahradit vacsou cuketou) a vacsiu mrkvu postruhame na struhadle, cesnak a chilli papriku posekame nadrobno. Zo zeleniny vytlacime prebytocnu vodu. Kuskus zalejeme v mise horucou vodou. Ked nabobtna, skyprime ho vidlickou, pridame olivovy olej a zeleninu. Ochutime korenim, vmiesame vajcia, prasok do peciva a tolko struhanky, kolko jej kuskus vsiakne (3-4 pl), aby vzniklo huste cesticko, z ktoreho by sa dali robit placky. V panvici rozohrejeme male mnozstvo slnecnicoveho oleja a lyzicou don vkladame placky. Splostime ich chrbtom lyzice.

    Kuskusové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Placky opecieme po oboch stranach dozlatista.

    Kuskusové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberieme na papierovu utierku, zbavime ich tak prebytocneho tuku. Mozno sa kuskusove placky na Slovensku osvedcia aj k pivu :-)

    Kuskusové placky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mamaoli
vyskusam..............a mozno aj k tomu pivu :-)))))
alexdidi
Kuskus nemám veľmi rada, ale placky vyzerajú úžasne a keďže som ešte nejedla, tak to vyskúšam, možno takto mi bude chutiť viac...
alexola
konečne nový recept s kuskusom, vyskúšam-ďakujem :)
evanaaa
Čo je lepšie, kuskus, alebo bulgur. Ja som pri kúpe váhala a kúpila som jedno z toho, len to momentálne neviem nájsť, takže neviem čo.
amelie
@evanaaa , kuskus je jemna krupica z tvrdej psenice, bulgur je nahrubo rozdrvene obilie. skus z maleho mnozstvo, co ti bude viac chutit, mne chutia vsetky obilniny :-)
milamila
Dobrý deň, už dlhšie špekulujem nad tým, že by som si urobila kuskus, videla som to aj ako prílohu k mäsu, pretože mi veľmi chutia rôzne jedlá s obilnín, len neviem si poradiť s tým aké množstvo vody treba dať trebárs na 30 dkg kuskusu, môžete mi prosím s týmto poradiť? Ďakujem
amelie
@milamila , s kuskusom je to ako s mukou, zavisi to od druhu muky, od vlhkosti vzduchu, dokonca aj od toho, aka siroka je misa... ale asi najjednoduchsia rada je zaliat kuskus tak, aby voda bola priblizne 1/2 - 1 cm nad kuskusom.
evanaaa
Amelie, ďakujem, myslela som, že druhé z tých dvoch je cestovina, ako tarhoňa a ono sú to obe obilniny.
lucylee
opakujem sa, ale zase si sa trafila do mojej nôty, teším teším na ďalšie dobroty od Teba
nadia56
ja pripravujem kuskus velmi jednoducho, do prevarenej vody pridam sol, trosku oleja a vsypem kuskus, pomiesam a zakryjem, necham postat presne 5 minut, zlejem a este raz vidlickou prevzdusnim, kuskus je akurat, velmi chutny a bez zbytocneho spekulovania kolko vody, poradila mi to znama, odvtedy ho pripravujem len takto, vela uspechov pri jeho priprave a dobru chut, :-)
jnlukov
Práve som ich dokončila ! Vyzerajú super a chutia ešte lepšie ! :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia