Listový šalát s močacinou, plesňovým syrom a kávovým dresingom
Je to nápadité a zároveň veľmi chutné jedlo, ktorým očarúvam hostí.
porcie
príprava
Postup
-
1
Morčacie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. V mise zmiešame mäso s trochou oleja, pridáme soľ, korenie a červenú papriku a necháme 5 minút postáť. Potom mäso opečieme na panvici s trochou oleja dozlatista.
- 2
Do malého hrnca dáme kávu, cukor, ocot a 1 PL oleja a prive dieme do varu. Potom oheň zmiernime, pridáme štipku škorice a soli a vsypeme na kolieska nakrájané olivy. Na miernom ohni varíme asi 3 minúty, odstavíme a ešte pridáme 1 PL oleja.
- 3
Na 4 taniere rozdelíme šalát (rukola, čakanka, ľadový šalát, frisee...), naňho dáme kúsky morča cieho mäsa a na trojuholníčky nakrájaný syr. Navrch rozdelíme pripravený dresing aj s olivami a podávame najlepšie s opečenou bagetou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu