Milujem ryby a plody mora. Aj tento tatarák... :-)
porcie
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tatarák sa dá pripraviť iba z čerstvého alebo chladeného lososa. Z mrazeného sa to ani neoplatí skúšať: chutí ako handra:-(
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Z lososa stiahneme kožu.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Mäso pokrájame nadrobno.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Uhorku ošúpeme, prekrojíme po dĺžke, lyžicou vyberieme a vyhodíme stred s jadierkami, ktorý obsahuje veľa vody. Dužinu posekáme. Lososa a uhorku dáme do misy, premiešame s horčicou, olejom, limetovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Dáme na 20 minút až pol hodiny do chladu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vychladený tatarák premiešame a naservírujeme na tanier pomocou formičky. Poslúži aj veľká vykrajovačka na koláčiky. Na tanieri ozdobíme lístkami bazalky a pridáme kolieska uhorky alebo listy šalátu. Kto potrebuje k tataráku pečivo, môže si dať čerstvú bagetku alebo hrianku.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


mozem snad par kuskov v sushi.Inac tepelne spracovany
salmon, na kazdy sposob, je nasa najoblubenejsia ryba.