Tatarák z lososa (Tartare de saumon)fotorecept

amelie - fotkaamelie, 9. januára 2011
Tatarák z lososa (Tartare de saumon)(fotorecept)
Foto: amelie

Milujem ryby a plody mora. Aj tento tatarák... :-)

4-5
porcie

Suroviny

800-1000 g, čerstvý alebo chladený
350 g
1-2 pl
1-2 čl
2-3 pl
 , lístky bazalky




Postup

  1. 1

    Tatarák sa dá pripraviť iba z čerstvého alebo chladeného lososa. Z mrazeného sa to ani neoplatí skúšať: chutí ako handra:-(

    Tatarák z lososa (Tartare de saumon)(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z lososa stiahneme kožu.

    Tatarák z lososa (Tartare de saumon)(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso pokrájame nadrobno.

    Tatarák z lososa (Tartare de saumon)(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uhorku ošúpeme, prekrojíme po dĺžke, lyžicou vyberieme a vyhodíme stred s jadierkami, ktorý obsahuje veľa vody. Dužinu posekáme. Lososa a uhorku dáme do misy, premiešame s horčicou, olejom, limetovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Dáme na 20 minút až pol hodiny do chladu.

    Tatarák z lososa (Tartare de saumon)(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladený tatarák premiešame a naservírujeme na tanier pomocou formičky. Poslúži aj veľká vykrajovačka na koláčiky. Na tanieri ozdobíme lístkami bazalky a pridáme kolieska uhorky alebo listy šalátu. Kto potrebuje k tataráku pečivo, môže si dať čerstvú bagetku alebo hrianku.

    Tatarák z lososa (Tartare de saumon)(fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

piglin
tak toto je moje najoblubenejsie jedlo...
alexdidi
mňam, mňam, to je podľa mojej chuti a určite si urobím...
2010
amelia super , mala si pridat skor kupili sme v pristave takeho velkeho lososa na Vianoce nevladali sme ho pojest. Dik odkladam do KK na buduce pouzitie.
honestka
cez vianoce sme ho podavali s platkom tunajsej speciality- udeneho. Je bajecny ako hovoris iba z cerstveho. dnes su tu same fajnotky!
babav
Krasny je ,skoda ,ze ja sa nekamaratim so surovou rybou,
mozem snad par kuskov v sushi.Inac tepelne spracovany
salmon, na kazdy sposob, je nasa najoblubenejsia ryba.
jarunka
Ja mam velmi rada ryby, ale sa tiez trochu obavam surovej ryby. V sushi to mam rada. Recept som ulozila, myslim, ze vyskusam.
sjuz
mňam, kedykoľvek, aj o polnoci :)! vyzerá krásne:)!
amelie
@ailuj , zatiaľ som neskúšala, ale určite sa dá, myslím, že aj na Vareche sa nájdu nejaké recepty:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia