Foto: amelie
Milujem ryby a plody mora. Aj tento tatarák... :-)
porcie
Postup
-
1
Tatarák sa dá pripraviť iba z čerstvého alebo chladeného lososa. Z mrazeného sa to ani neoplatí skúšať: chutí ako handra:-(
-
2
Z lososa stiahneme kožu.
-
3
Mäso pokrájame nadrobno.
-
4
Uhorku ošúpeme, prekrojíme po dĺžke, lyžicou vyberieme a vyhodíme stred s jadierkami, ktorý obsahuje veľa vody. Dužinu posekáme. Lososa a uhorku dáme do misy, premiešame s horčicou, olejom, limetovou šťavou, osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením. Dáme na 20 minút až pol hodiny do chladu.
-
5
Vychladený tatarák premiešame a naservírujeme na tanier pomocou formičky. Poslúži aj veľká vykrajovačka na koláčiky. Na tanieri ozdobíme lístkami bazalky a pridáme kolieska uhorky alebo listy šalátu. Kto potrebuje k tataráku pečivo, môže si dať čerstvú bagetku alebo hrianku.
mozem snad par kuskov v sushi.Inac tepelne spracovany
salmon, na kazdy sposob, je nasa najoblubenejsia ryba.