Languedocký šalát

amelie - fotkaamelie, 22. septembra 2010
Languedocký šalát
Foto: amelie

Salat sa da urobit vlastne zo vsetkeho. Toto je taky "nedelny" a davam ho sem preto, lebo aj mna zo zaciatku prekvapilo, ako vyborne Zobraziť celý popisSalat sa da urobit vlastne zo vsetkeho. Toto je taky "nedelny" a davam ho sem preto, lebo aj mna zo zaciatku prekvapilo, ako vyborne sa da skombinovat surova zelenina s tepelne upravenou, ktora vsak musi byt naozaj tepla.

4-5
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
200 g
1 ks
1 ks
1/2 ks
1 ks
3 ks
100 g
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Mrkvu ocistime, pokrajame na kolieska, osolime a podusime dosladka a dochrumkava na olivovom oleji v prikrytej panvicke. Pripravime zalievku z panenskeho olivoveho oleja, citronovej stavy, nadrobno posekanej chilli papricky a soli. Uhorku osupeme, lyzicou vyberieme vnutro a duzinu pokrajame na male kocky rovnako ako papriky. Premiesame s olivami, zalievkou a opatrne primiesame kolieska teplej mrkvy. Na taniere utlozime salatove listy, na ne zeleninu a na kocky pokrajany kozi syr. Na kazdy tanier dame 2-3 platky sunky skrutenej do kornutika a ozdobime paradajkami, vacsie mozeme rozkrojit na mesiaciky.

Diskusia k receptu

zabiatko66
Super nápad. Lebo po prvý krát som zasadila do záhradky rímsky šalát a už je dosť veľký. Stále som rozmýšľala, čo asi z neho vykúzlim ale toto je bomaba. Ďakujem za tip.
bozulka
Šaláty máme radi určite urobím,len ten názov neviem skade je...
amelie
robi sa v kraji languedoc v juznom francuzsku (ale mozno aj inde:-)...)
bozulka
@amelie , dakujem za upresnenie,šalátik som robila včera a dokonca s originál.franc.kozím syrom.Bol to darček z Paríža.Šalátik bol výborný aj s schwarzwald.šunkou.
lucylee
vynikajúce! harmonické a určite aj chutné zladenie surovín




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia