Francúzsky toast vo vajíčku
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes o 06:00
mesačník Varecha, dnes o 06:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Francúzi veľmi dobre vedia, prečo majú túto dobrotu dopoludnia v každej pekárni. Chutí totiž vynikajúco a je výborná nielen na raňajky.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia rozbijeme do misky, prilejeme smotanu na varenie a rozšľaháme vidličkou.
- 2
Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, nastrúhaným syrom a so štipkou čierneho korenia. Touto zmesou potrieme pripravené toastové chleby a vždy dva k sebe pritlačíme.
- 3
Olej zahrejeme v panvici. Pripravené toastové chleby namočíme do vaječnej zmesi, necháme ich jemne nasiaknuť a potom vložíme do rozohriateho oleja. Opekáme z oboch strán dozlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s listami šalátu a lyžičkou kyslej smotany.
Tiež vo vajci:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu