Chlieb vo vajci
Chlieb vo vajci

Francúzsky toast vo vajíčku

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes o 06:00
Francúzsky toast vo vajíčku
Foto: Kulinární studio MAFRA

Francúzi veľmi dobre vedia, prečo majú túto dobrotu dopoludnia v každej pekárni. Chutí totiž vynikajúco a je výborná nielen na raňajky.

2
porcie
15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
70 ml (12 %)
2 PL
1/2 ČL
25 g jemne strúhaný
 na vyprážanie
Na podávanie:



Postup

  1. 1

    Vajcia rozbijeme do misky, prilejeme smotanu na varenie a rozšľaháme vidličkou.

  2. 2

    Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, nastrúhaným syrom a so štipkou čierneho korenia. Touto zmesou potrieme pripravené toastové chleby a vždy dva k sebe pritlačíme.

  3. 3

    Olej zahrejeme v panvici. Pripravené toastové chleby namočíme do vaječnej zmesi, necháme ich jemne nasiaknuť a potom vložíme do rozohriateho oleja. Opekáme z oboch strán dozlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame s listami šalátu a lyžičkou kyslej smotany.

Diskusia k receptu