Je slávny francúzsky pokrm, čo v preklade znamená modrá stuha. Pomenovanie je po slávnostnom vyznamenaní francúzskych kuchárov. Originál recept - jeho základ tvorí teľacie mäso, šunka a syr ementál alebo gouda. Snažila som sa ho takto pripraviť, ale robia sa aj jeho verzie z bravčového, kuracieho alebo morčacieho mäsa.
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
|
|
|
|
150 g plátky |
|
150 g (alebo gouda) |
|
Na obalenie: | |
|
|
|
|
3 ks |
|
|
|
Na vyprážanie: | |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso si naporcujeme na rezne. Jemne vyklepeme na úhľadné pláty do tvaru, aby sa dali preložiť. Syr pokrájame na plátky. Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme. Na polovicu rezňa položíme plátok syra a plátok alebo aj dva šunky. Rezeň preložíme napoly a okraje po celom obvode zaklepeme.
- 2
Vajíčka rozšľaháme s troškou mlieka. Rezne obalíme v hladkej múke vo vajíčku a v strúhanke. Rada navyše: Ja obaľujem tak, že po strúhanke znovu do vajíčka a zase do strúhanky. Po vypražení sa nádherne napuchnú s vytvorením bubliny podobne ako u viedenského rezňa.
- 3
Vyprážame v horúcom oleji, preložíme na servítku, kde zostane prebytočný olej.
- 4
Ja som Cordon bleu podávala s maslovými zemiakmi s petržlenovou vňaťkou a uhorkovým šalátom. Hodí sa však aj tatárska omáčka, prílohu si zvolíte ľubovoľne.
Ďalšie recepty:
- 2
Samozrejme, máte pravdu. Názov sme opravili, ďakujeme za upozornenie.
Dakujem. To dvojite obalovanie ma veru svoje opodstatnenie. Rezne boli vyborne!