Bagety Anisa Bouabsasa

tizian1cat - fotkatizian1cat, 19. decembra 2010

Na webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas. Pokúsila som sa urobiť bagety v našich podmienkach s Zobraziť celý popisNa webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas. Pokúsila som sa urobiť bagety v našich podmienkach s našimi surovinami - každý vie, ako dokáže iný typ múky zmeniť chuťové aj vzhľadové charakteristiky pečeného chleba alebo iných múčnych výrobkov. Výsledok bol veľmi uspokojivý...

Suroviny

1000 g
740 g
1 KL
3 KL




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny. Cesto bude dosť mäkké a lepkavé. Snažme sa nepridávať viac múky, radšej si navlhčíme ruky. Dáme ho do misy vytretej olejom, aby sa nelepilo na steny misy. Zakryjeme vrchnákom a necháme cca 1,5 hodiny odpočívať.Počas tejto doby cesto v polhodinových intervaloch premiesime. Dáme na 21hodín do chladničky.

  2. 2

    Vyberieme cesto z chladnicky, necháme asi hodinu aklimatizovať pri izbovej teplote, prenesieme na pomúčenú pracovnú plochu a rozdelíme na 6 častí. Vyformujeme z nich bagety. Veľmi dobré videa na formovanie bagiet sú na youtube, napr.:http://www. youtube.com/watch?v=Idx4QJwcPHA. Na veľkej tácke som z papiera na pečenie posypaného múkou improvizovala pekárske "couches", čo sú ľanové minipostielky pre zachovanie tvaru bagiet pri kysnutí. Strčila som to celé do nového igelitového sáčku do košov a nechala hodinu podkysnúť.

    Bagety Anisa Bouabsasa - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým som vyhriala rúru na 220st.C. Vtedy som este nemala pizza kameň na pečenie chleba, tak som umiestnila papier na pečenie na obrátený plech a piekla som bagety najprv 10min. pri 220st.C, potom ešte cca 20min pri 200st.C. Záleží na tom, ako vám pečie rúra.

  4. 4

    Necháme vychladnúť na kovovej mriežke. POZOR!! Nenormálne chutia ešte horúce s maslom...:-)))

    Bagety Anisa Bouabsasa - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdezda
vydarili sa ti nádherne, vyskúšam ich medzi sviatkami, keď sa nám nebude chcieť ísť do obchodu :-)
sovka62
Ty ma dnes umučíš, do Vianoc už nestihnem piecť takéto veci, ale sliny mám ako bernardín.
julica
Wuau, zase wuau :) Oživuješ vo mne staronovú túžbu vyrobiť najlepší chlieb na svete :)
julica
@tizian1cat , súperiť s tebou, to by bolo číre šialenstvo :) Ja napríklad ani neviem, koľko čerstvého droždia zodpovedá KL sušeného, poradíš?
tizian1cat
@julica : aaaale, vsetko,co viem, som sa naucila z internetu, milujem ho.Takisto to drozdie -zo zadnej strany Oetker drozdia - 7g suseného drozdia zodpovedá 1/2 kocke (21g) cerstvého.
tizian1cat
to som ale dobre hlupo odpovedala..:-))) 1KL je 5g, cize cca 1 a pol KL je pol kocky cerstvého drozdia
andys
Pridávam si do KK. Ale piecť to budem až po sviatkoch ;)
ailuj82
včera som skúšala. Múku som dala aj celozrnnú a ražnú, čakať sa mi tak dlho nechcelo, ale boli výborné.
evanaaa
Ten obrátený plech je suchý a bagetky sa tiež nemusia potierať ničím? Toto sa mi páči, skúsim niekedy ale až na druhý rok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia