Mangold zapečený so syrom fotorecept

amelie - fotkaamelie, 15. septembra 2010
Mangold zapečený so syrom (fotorecept)
Foto: amelie

Neexistuje zelenina, ktoru by som nemala rada. A tak som na trhu neodolala ani nadhernym krehkym listom mangoldu.

Suroviny

1000 g
50 g
80 g
1 ks
2 strúčiky
3 pl
2 pl
3 ks
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mangold je lahodna listova zelenina pribuzna so spenatom.

    Mangold zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aj jeho pouzitie je podobne. Ma velke listy a hrube stonky a zuzitkuje sa vsetko. Stonky mangoldu treba osupat ako rebarboru, pokrajat a pred dalsim spracovanim varit asi 15 minut v osolenej vode.

    Mangold zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Listy staci podusit na panvici na troske masla alebo olivoveho oleja, kym sa nezredukuje voda, ktoru obsahuju, potom pokrajat a pouzit na salat, na kolac, ako prilohu k masu. Stonky som pouzila ako prilohu a z listov som sa rozhodla urobit samostatne jedlo: misticky mangoldu zapeceneho so syrom.

    Mangold zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na masle spenime nadrobno pokrajanu cibulu a cesnak. Pridame uz predtym "odvodnene" a pokrajane listy mangoldu.

    Mangold zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V mise rozslahame vajcia a pridame k nim pokrajany syr comte a rozdrobeny roquefort.

    Mangold zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Spolu so smotanou ich vlejeme do panvice k mangoldu a za staleho miesania kratko podusime, aby sa suroviny prepojili, ale aby zmes velmi nezhustla. Ochutime troskou cerstvo namleteho cierneho korenia. Solit netreba, syry su dostatocne slane.

    Mangold zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mangoldovu zmes rozdelime do styroch malych zapekacich misiek. Kazdu misticku ozdobime , a vlastne tym aj ochutime, susenou paradajkou nalozenou v olivovom oleji. Misticky vlozime do pekaca s vodou (bain-marie) a dame na 15 minut zapiect do rury predhriatej na 170 stupnov. Servirujeme horuce v zapekacich miskach.

    Mangold zapečený so syrom (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Francúzska kuchyňa, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá to fantasticky, len kam ísť na mangold :)
veru priznávam, že mangold som ešte v živote nejedla, škoda lebo recept vyzerá lákavo.... dostať mangold aj u nás? alebo sa to dá dopestovať?