Tento recept som zdedila od mojho svokra,ktorý žije vo Francii,v Paríži a je to naozajstná chutovka.
4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové líčka,alebo možme použiť aj bravčovu panenku,zalejeme červeným vínom,pridáme nakrájanu cibuľu,bobkový list,nové a čierne korenie,nakrájanu mrkvu a cesnak.Takto neháme odležať v chladničke 24h.
- 2
Po odležaní,šťavu scedíme od zeleniny do misky.Na rozpálenom ohni,prudko opečieme líčka z obidvoch strán a pridáme marinádu v ktorej líčka 24h odpočívali.Zakryjeme pokrievkou a pomali dusíme.
- 3
Ked su líčka mekkulinké,odkryjeme pokrievku a nehame vypek trochu odpariť,toto jedlo sa podáva so zelerovým pyré.Dobru chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-licka-/42418-recept.ht...