Ochutený slivkový lekvár
Pečený ochutený slivkový lekvár takmer bez miešania. Má chuť po klinčekoch a rume.
Rozpečený bôčik
Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom
Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany....
Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak...
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...
Pstruh na bielom víne s krevetami podľa Juraja Baču
Lákavo vyzerajúci pstruh s krevetami je výsledkom snaženia herca a speváka Juraja Baču v našom štúdiu...
Bôčik so žemľovo-slaninkovou plnkou
Najprv pripravíme plnku: Cibuľu nakrájame, speníme na oleji, pridáme slaninu nakrájanú na kocky, pretlačený cesnak a...
Losos podľa Zory Czoborovej
Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....
Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....
Pečený pstruh na masle s orechovou kôrkou
Taký jednoduchý oddychový sobotný obed. Pečený pstruh na masle a do otvorov som plnila drvené orechy....
Cheesecake podľa Alexandry Wagner
Tento najobľúbenejší cheesecake foodblogerky Alexandry Wagner nielen krásne vyzerá, ale je aj plný chuti a ovocia....
Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.
Ružičkový kel s prosciuttom
Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....
Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....
Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej
Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa....
Údený bravčový bôčik plnený a pečený
Je to len také jednoduché jedlo, ktoré myslím si ocenia gurmáni. Hlavne na studeno je...
Pečený losos s quinoou a pečenou zeleninou
Takéto jedlo z rúry je u nás obľúbené, pretože všetko naraz vložím do rúry a mám...
Sumček africký na masle
Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi...
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...
Plnený baklažán (Karniyarik)
Tento plnený baklažán ma svojou chuťou naozaj prekvapil, je fantastický ;)
Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.
Pečený cícer so zeleninou
Toto je taká rýchlovka. Ale zasýti a je veľmi chutná. Cícer je skvelá príloha aj...
Úžasný voňavý pečený karfiol
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj...
Bôčik so slivkovo-pivovou omáčkou a s bryndzovou kroketou
Bravčový bôčik deň dopredu dobre namarinujeme so soľou, s posekaným rozmarínom, pretlačeným cesnakom a korením....
Pečený bravčový bôčik à la Zuzana
Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.
Baklažánový strapec
Rada pozerám na youtube rôzne recepty. A veľmi sa mi páčil recept na pečený baklažán, ...