Jahňacie mäso
Jahňacie mäso

Pečený jahňací hrebienok

Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
Pečený jahňací hrebienok
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800-900 g
1 PL
1 ks
4 strúčiky
50 g
1 ks
4 vetvičky
4 vetvičky
4 vetvičky
50 ml
z 1 pomaranča




Postup

  1. 1

    Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme nahrubo podrveným korením, potrieme zmesou byliniek, posekaného cesnaku, posekaného zázvoru, nastrúhanej pomarančovej kôry a na jemno nasekaného čili.

  2. 2

    Takto pripravený hrebienok zľahka opečieme na oleji na rozohriatej panvici alebo v hrnci a potom pozvoľna dopekáme v rúre pri nízkej teplote – 150 stupňov. Ak máme teplomer na mäso, jahňa pečieme tak, aby bola v strede mäsa teplota asi 56–58 stupňov, a tak mäso zostalo šťavnaté.

  3. 3

    Keď mäso vyberieme z rúry, necháme ho chvíľu na pekáči a po niekoľkých minútach ho nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.

Diskusia k receptu