Pečený jahňací hrebienok
Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
800-900 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
50 g |
|
1 ks |
|
4 vetvičky |
|
4 vetvičky |
|
4 vetvičky |
|
50 ml |
|
z 1 pomaranča |
|
|
Postup
-
1
Očistený jahňací hrebienok osolíme, okoreníme nahrubo podrveným korením, potrieme zmesou byliniek, posekaného cesnaku, posekaného zázvoru, nastrúhanej pomarančovej kôry a na jemno nasekaného čili.
- 2
Takto pripravený hrebienok zľahka opečieme na oleji na rozohriatej panvici alebo v hrnci a potom pozvoľna dopekáme v rúre pri nízkej teplote – 150 stupňov. Ak máme teplomer na mäso, jahňa pečieme tak, aby bola v strede mäsa teplota asi 56–58 stupňov, a tak mäso zostalo šťavnaté.
- 3
Keď mäso vyberieme z rúry, necháme ho chvíľu na pekáči a po niekoľkých minútach ho nakrájame a podávame s obľúbenou prílohou.
Tiež jahňacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu