Pečený marinovaný sumec
Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát...
Sumček africký na masle
Veľmi chutná rybka, hlavne nemá toľko kostičiek ako kapor. Pripravila som ju jednoducho v zmesi...
Úžasný voňavý pečený karfiol
Toto je jeden z mojich najobľúbenejších zeleninových receptov - rýchla príprava, fantastická chuť a ešte aj...
Pečený slivkový lekvár
Nedávno som čítala vážnu diskusiu až hádku na tému džem vs. lekvár. A aha, ...
Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami
Pre tých, ktorí majú radi lahodný francúzsky krémový syr s bielou plesňou na povrchu...
Pečený bravčový bôčik
Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.
Hermelín zapečený v lístkovom ceste
Zapečte si syr hermelín v lístkovom ceste podľa slovenskej foodblogerky Evy Srogončíkovej. Jej Instagram je @glutenfree_planet....
Bravčový bôčik s marinádou
Ak milujete bravčový bôčik, určite vyskúšajte tento recept.
Rozpečený bôčik
Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....
Tatranský kohút
K tejto delikatese ma inšpirovali dvaja ľudia, za to im ďakujem. @Tatranka s pečenými rebrami...
Konfitovaný bôčik
Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....
Toskánský bůček
Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...
Výborný kapor na víne a cesnaku
Tak trocha začínam trénovať na Vianoce... Nemusí byť každý rok klasický vyprážaný kaprík, treba vyskúšať aj iné chute....
Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi
Milujeme lososa asi na všetky sposoby, tento je taký vianočný, preto som sa rozhodla s...
Pečený bôčik s cibuľou
Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.
Zubáč s opekanými zemiakmi
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme...
Bravčové výpečky na pive s chlpatými knedličkami
Recept som našla na YouTube, česká Lidl kuchyňa. Oslovili má hlavne tie knedličky. Moje...
Pečený losos v medovej omáčke
Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať...
Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...
Pečený syr na šunke
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a...
Zdravší karfiol bez vyprážania
Očistený, nakrájaný karfiol dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme 20 minút....
Pstruh lososovitý s brokolicovým pyré
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru. Povaříme,...
Pečený guláš so zemiakovou prikrývkou
Jednoduchšie by to snáď už ani nešlo. Na toto hlavné jedlo stačí pekáč, rúra a minimum vášho času na prípravu....
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Pečený diviak s mrkvovo-hráškovým pyré
Pozrite si jednoduchý recept na prípravu diviačieho mäsa od Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory.
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...
Cheesecake podľa Alexandry Wagner
Tento najobľúbenejší cheesecake foodblogerky Alexandry Wagner nielen krásne vyzerá, ale je aj plný chuti a ovocia....
Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....
Zubáč na citróne Petra Batthyanyho
Slovenský herec Peter Batthyany známy ako Banán zo sitcomu Maftory, či kapitán Maroš Nagy zo seriálu...
Pečený bravčový bôčik s kôprovou omáčkou
Ešte aj teraz v záhradke sa nájde čerstvý kôpor a tak vynikajúco chutí s pečeným bôčikom.
Králik s gaštanmi podľa Nory Beňačkovej
Známa hlásateľka Nora Beňačková pripravuje veľmi chutný recept zo zdravého králičieho mäsa....