Bažantie stehná s hroznom a bielym vínom
Ján Kolomazník
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 28. septembra 2020
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 28. septembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
8 ks (1,2 kg) |
|
500 g |
|
300 ml |
|
200 ml |
|
150 g |
|
200 g |
|
2 cl |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rozpálime panvicu (vhodnú aj na použitie do rúry) s olivovým olejom, vložíme bobule hrozna a restujeme približne 3 minúty. Hrozno vyberieme, odložíme do misy a do panvice dáme restovať osolené a okorenené stehná spolu s nasekanými šalotkami. Opekáme z každej strany 2 minúty.
- 2
Opečené stehná zastrekneme octom, podlejeme vínom, pridáme rozmarín, prikryjeme a vložíme na 25 minút do rúry rozohriatej na 170 °C.
- 3
Stehná vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do panvice s výpekom prilejeme vývar a povaríme približne 5 minút, zašľaháme maslo, dochutíme soľou, korením a pridáme bobule hrozna.
Tiež bažant:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre