Pečený bažant
Pečený bažant

Bažantie stehná s hroznom a bielym vínom

Ján Kolomazník
šéfkuchár Koliby Kamzík Premium v Bratislave, 28. septembra 2020
Bažantie stehná s hroznom a bielym vínom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

8 ks (1,2 kg)
500 g
300 ml
200 ml
150 g
200 g
2 cl




Postup

  1. 1

    Rozpálime panvicu (vhodnú aj na použitie do rúry) s olivovým olejom, vložíme bobule hrozna a restujeme približne 3 minúty. Hrozno vyberieme, odložíme do misy a do panvice dáme restovať osolené a okorenené stehná spolu s nasekanými šalotkami. Opekáme z každej strany 2 minúty.

  2. 2

    Opečené stehná zastrekneme octom, podlejeme vínom, pridáme rozmarín, prikryjeme a vložíme na 25 minút do rúry rozohriatej na 170 °C.

  3. 3

    Stehná vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do panvice s výpekom prilejeme vývar a povaríme približne 5 minút, zašľaháme maslo, dochutíme soľou, korením a pridáme bobule hrozna.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia