Pečený zubáč
Pečený zubáč

Zubáč so zemiakovo-valeriánkovým šalátom

Miloš Mikuš
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. marca 2021
Zubáč so zemiakovo-valeriánkovým šalátom
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 filety
podľa potreby
1 ks
podľa potreby
Šalát:
500 g (varný typ B)
1 ks
1 ks
z 1 citróna
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na kolieska. V citrónovej šťave krátko povaríme pokrájanú cibuľu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    K zemiakom pridáme olej a citrónovú šťavu s cibuľou a jemne premiešame. Pridáme pokrájanú papriku a valeriánku, znovu premiešame, okoreníme, osolíme a necháme postáť, aby sa chute spojili.

  3. 3

    Zubáč: Filety zo zubáča osolíme, obalíme v trojobale (hladká múka, rozšľahané vajce a strúhanka), polejeme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 190 °C asi 30 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu