Zubáč so zemiakovo-valeriánkovým šalátom
Miloš Mikuš
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. marca 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 14. marca 2021
Foto: Miloš Mikuš
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 filety |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
Šalát: | |
500 g (varný typ B) |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
z 1 citróna |
|
3 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na kolieska. V citrónovej šťave krátko povaríme pokrájanú cibuľu a necháme vychladnúť.
- 2
K zemiakom pridáme olej a citrónovú šťavu s cibuľou a jemne premiešame. Pridáme pokrájanú papriku a valeriánku, znovu premiešame, okoreníme, osolíme a necháme postáť, aby sa chute spojili.
- 3
Zubáč: Filety zo zubáča osolíme, obalíme v trojobale (hladká múka, rozšľahané vajce a strúhanka), polejeme olivovým olejom a pečieme v rúre pri 190 °C asi 30 minút.
Tiež pečený zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu