Tapas z pečeného baklažánu a jogurtu
Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 16. augusta 2021
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 16. augusta 2021

Foto: Dušan Křístek
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 1 ks väčší (alebo 2 menšie) |
|
| 60 g |
|
| 30 ml (alebo podľa chuti) |
|
| 60-80 ml |
|
| 3-4 strúčiky |
|
| podľa chuti |
|
| 125 g |
|
| 125 g |
|
| 25 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Baklažán umyjeme, osušíme, popicháme a pečieme v rúre na rošte na 220 stupňov asi 20 minút.
- 2
Šťavnatú dužinu z upečeného baklažánu vydlabeme, nasekáme a dáme do hlbokej misy. Pridáme nasekanú cibuľu, vínny ocot (alebo citrónovú šťavu), olivový olej, prelisovaný cesnak, mletú rímsku rascu, nasekanú petržlenovú vňať, jogurt a smotanu. Zamiešame, pridáme podľa chuti soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Necháme v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny.
- 3
Servírujeme s opečeným chlebíkom alebo rôznou zeleninou nakrájanou na hranolčeky.
Tiež dip:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu