Bakažánový dip
Bakažánový dip

Tapas z pečeného baklažánu a jogurtu

Vojto Artz
prezident Zväzu kuchárov a cukrárov, šéfkuchár METRO, 16. augusta 2021
Tapas z pečeného baklažánu a jogurtu
Foto: Dušan Křístek
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks väčší (alebo 2 menšie)
60 g
30 ml (alebo podľa chuti)
60-80 ml
3-4 strúčiky
podľa chuti
125 g
125 g
25 g




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme, osušíme, popicháme a pečieme v rúre na rošte na 220 stupňov asi 20 minút.

  2. 2

    Šťavnatú dužinu z upečeného baklažánu vydlabeme, nasekáme a dáme do hlbokej misy. Pridáme nasekanú cibuľu, vínny ocot (alebo citrónovú šťavu), olivový olej, prelisovaný cesnak, mletú rímsku rascu, nasekanú petržlenovú vňať, jogurt a smotanu. Zamiešame, pridáme podľa chuti soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Necháme v chlade odstáť aspoň 1-2 hodiny.

  3. 3

    Servírujeme s opečeným chlebíkom alebo rôznou zeleninou nakrájanou na hranolčeky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia