Foto: luslyy
Ideálne na hrianky v tejto zime!
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesnak nešúpeme na strúčiky, ale celú hlavičku ako je a z nej zrežeme len vrch, takže tie strúčiky zostanú vnútri, len tie špičky budú mať akoby otvorené. Všetky 3 hlavičky cesnaku takto narežeme, položíme na alobal, nakvapkáme trošku olivového oleja, posypeme soľou a pestrou zmesou korenín, zabalíme a dáme na do rúry vyhriatej na 180 °C na hodinu a pol.
- 2
Maslo vyberieme z chladničky a necháme vonku, nech poriadne zmäkne, kým sa cesnak v rúre spraví.
- 3
Keď už máme cesnak hotový, vyberieme ho z rúry a vybalíme z alobalu. Teraz stačí len cesnak vytlačiť do misky, pôjde to veľmi ľahko. K cesnaku pridáme mäkké maslo, nadrobno nakrájaný krájaný koriander, soľ, čili vločky a trošku pestrej zmesi korenín. Všetko spolu vymiešame.
- 4
Ochutené maslo zabalíme dáme do potravinovej fólie a na celú noc dáme do chladničky. Keď už je maslo pekne spojené a stuhnuté, podávame napríklad na hriankach.
Tiež maslo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu