Cesnakové maslo
Cesnakové maslo

Cesnakové maslo

luslyy - fotkaluslyy, 19. októbra 2021
Cesnakové maslo
Foto: luslyy

Ideálne na hrianky v tejto zime!

10 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hlavičky
1 bal.
 čerstvá
 (Pestrá zmes korenín)




Postup

  1. 1

    Cesnak nešúpeme na strúčiky, ale celú hlavičku ako je a z nej zrežeme len vrch, takže tie strúčiky zostanú vnútri, len tie špičky budú mať akoby otvorené. Všetky 3 hlavičky cesnaku takto narežeme, položíme na alobal, nakvapkáme trošku olivového oleja, posypeme soľou a pestrou zmesou korenín, zabalíme a dáme na do rúry vyhriatej na 180 °C na hodinu a pol.

  2. 2

    Maslo vyberieme z chladničky a necháme vonku, nech poriadne zmäkne, kým sa cesnak v rúre spraví.

  3. 3

    Keď už máme cesnak hotový, vyberieme ho z rúry a vybalíme z alobalu. Teraz stačí len cesnak vytlačiť do misky, pôjde to veľmi ľahko. K cesnaku pridáme mäkké maslo, nadrobno nakrájaný krájaný koriander, soľ, čili vločky a trošku pestrej zmesi korenín. Všetko spolu vymiešame.

  4. 4

    Ochutené maslo zabalíme dáme do potravinovej fólie a na celú noc dáme do chladničky. Keď už je maslo pekne spojené a stuhnuté, podávame napríklad na hriankach.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia