Rozpečený bôčik fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive. Autor ho podával so zeleninovým šalátom.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bravčový bôčik som umyla a osušila.
-
2
Odkrojila som z neho 100 g plátky.
-
3
Plátky som dala na predhriatu panvicu a nechala som vytopiť z bôčiku tuk.
-
4
Keď bolo pod mäso dostatočné množstvo tuku, pridala som palmeň a plátky som opiekla z obnoch strán. Potom som ich osolila a korenila.
-
5
Pridala som na malé kúsky nakrájanú cibuľu a chvíľku som ju orestovala na tuku. Plátky som podliala čiernym pivom, chvíľku som ich nechala na sporáku vstrebať pivo. Potom som panvicu dala do prehriatej rúry na 200 stupňov a nechala piecť 20 minút. Počas pečenia som ešte 2 x podliala pivom.
-
6
Rozpečené plátky som nechala chvíľu odležať mimo rúry, svojím teplom sa dopiekli. Dĺžka pečenia samozrejme závisí od bôčika, ak je ošípaná staršia, môže sa piecť dlhšie.
-
7
Kým som pripravovala v rúre mäso, pripravila som si zeleninový šalát z papriky, uhorky, cibule a paradajky. Pokvapkala som ho octom a posypala cukrom.
-
8
Hotové jedlo som podávala s ryžou a so šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Veru chutné to bolo...mäsko bolo krehké a šťavnaté...Ďakujem pekne za komentár.-)
Teší ma, že sa ti obed páči...) ďakujem pekne za komentár...)
Milá @haji , úplne jednoduchý bez pridania tuku, len jednoduché suroviny a pivo, jasné že nealkoholické...ďakujem pekne za komentár.-)
Ozaj ho pripravujem len veľmi málo..možno rad-dva krát v roku, ale tento recept ma zaujal svojou jednoduchou prípravou..bolo to výborné...naviac bôčik bol veľmi málo mastný...Ďakujem pekne za komentár..)
O cholesterovi by sa dalo písať romány..neriešim to...raz v roku môžem aj také..ďakujem pekne za komentár.-)
Tiež mám zakázané niektoré potraviny,ale človek občas neodolá a tento bol celkom diétny bôcik...prajem krásny deň a veľa dobrého zdravia..)ďakujem pekne za komentár..