Pečený bôčik
Pečený bôčik

Rozpečený bôčik fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. augusta 2020

Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive. Autor ho podával so zeleninovým šalátom.

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
1 ks malá
250 ml (Radler)
podľa chuti
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčový bôčik som umyla a osušila.

    Rozpečený bôčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odkrojila som z neho 100 g plátky.

    Rozpečený bôčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plátky som dala na predhriatu panvicu a nechala som vytopiť z bôčiku tuk.

    Rozpečený bôčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bolo pod mäso dostatočné množstvo tuku, pridala som palmeň a plátky som opiekla z obnoch strán. Potom som ich osolila a korenila.

    Rozpečený bôčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som na malé kúsky nakrájanú cibuľu a chvíľku som ju orestovala na tuku. Plátky som podliala čiernym pivom, chvíľku som ich nechala na sporáku vstrebať pivo. Potom som panvicu dala do prehriatej rúry na 200 stupňov a nechala piecť 20 minút. Počas pečenia som ešte 2 x podliala pivom.

    Rozpečený bôčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozpečené plátky som nechala chvíľu odležať mimo rúry, svojím teplom sa dopiekli. Dĺžka pečenia samozrejme závisí od bôčika, ak je ošípaná staršia, môže sa piecť dlhšie.

    Rozpečený bôčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým som pripravovala v rúre mäso, pripravila som si zeleninový šalát z papriky, uhorky, cibule a paradajky. Pokvapkala som ho octom a posypala cukrom.

    Rozpečený bôčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotové jedlo som podávala s ryžou a so šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Rozpečený bôčik (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Maďarská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evanaaa (23.8.2020 18:38)
Ozaj ho pripravujem len veľmi málo..možno rad-dva krát v roku, ale tento recept ma zaujal svojou jednoduchou prípravou..bolo to výborné...naviac bôčik bol veľmi málo mastný...Ďakujem pekne za komentár..)